Магистрите на Стопанска академия от випуск 2018 получиха дипломите си

Магистрите на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов от випуск 2018 се дипломираха на тържествени церемонии, облечени в академични тоги и барети. Дипломи бяха връчени на завършилите икономисти, неикономисти и професионални бакалаври, обучавали се в редовна и дистанционна форми. В рамките на три церемонии бяха връчени дипломите на магистрите от различни магистърски програми, водени от катедри към четирите факултета – „Стопанска отчетност”, „Финанси”, „Мениджмънт и маркетинг”, „Производствен и търговски бизнес”.

Приветствия към дипломантите, от името на ректора – доц. д-р Иван Марчевски, и на академичното ръководство, отправиха зам.-ректорът по „Учебна дейност” – проф. д-р Марияна Божинова, и зам.-ректорът по „Студентска политика и институционални комуникации” – доц. д-р Николай Нинов. Те подчертаха, че като утвърден лидер в дистанционната форма на магистърско обучение в България, с богатото си портфолио от магистърски програми и актуални учебни курсове, свищовското висше училище се стреми да отговаря най-пълно на потребностите на бизнеса и администрацията. Проф. Божинова припомни, че според рейтинговата система на висшите училища в България, Стопанска академия неизменно е в челната тройка, в професионално направление „Икономика”, по критерий „Оценка на работодателите”, сред 26 висши училища, които обучават в това направление. Говорейки за възможностите, които дипломата за магистър предоставя на свищовските възпитаници, тя заяви: „Дипломата на Стопанска академия е международно призната и има висока стойност, но аз Ви призовавам да останете в България и тук да търсите своята професионална реализация, защото страната ни има нужда от млади, интелигентни и можещи хора като Вас”. Доц. Нинов припомни, че икономическите професии са в топ 10 на най-желаните и най-високо платените професии. Той пожела на дипломантите, чрез своята професионална реализация да докажат, че именно Стопанска академия е мястото за придобиване на необходимите знания и умения за заемане на най-високите ръководни позиции в сферата на икономиката, администрацията и управлението на фирмено, общинско и държавно ниво.

Дипломантите бяха поздравени още от декани на факултети, ръководители на катедри и на магистърски програми. Приветстващите благодариха на родителите и близките на дипломантите за оказваната подкрепа през годините на обучение, и на самите магистри, за това, че са избрали именно Стопанска академия. В чест на новите магистри на свищовското висше училище прозвучаха химна на Р България, студентския химн и „Многая лета”.

По време на церемониите, гл. ас. д-р Юлиян Господинов – координатор „Образователен маркетинг” към Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, представи Алумни асоциацията на Стопанска академия. Той поясни, че целта на тази асоциация е да поддържа „жива връзка” между свищовското висше училище и неговите вече над 150 000 възпитаници, част от които са учредители и членове на създадените повече от 100 алумни клуба.

По традиция, официалните церемонии за дипломирането на магистрите от випуск 2018 завършиха с ритуал по хвърляне на академичните барети пред емблематичната за Свищов сграда на Ректората. Емоциите от тържествения ден дипломанти запечатаха чрез множество снимки с родители, приятели и преподаватели в аулата на висшето училище, пред паметника на Дарителя Димитър Ценов и пред Ректората.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България