Мадуро хвали армията за осуетения преврат

Паралелно с митинга на привърженици на Николас Мадуро, в Каракас се проведе и демонстрация на опозицията, на която се стигна до сблъсъци с полицията, но без пострадали.

Нарече Гуайдо “марионетка” на САЩ

Президентът на Венецуела Николас Мадуро похвали армията на страната, че е останала лоялна на властта и е осуетила опита за преврат, организиран от опозицията и САЩ, предаде Би Би Си.

Мадуро визира самообявяването през януари на опозиционния лидер Хуан Гуайдо за и.д. президент и последвалото му признаване от САЩ, Канада, повечето латиноамерикански страни и много от европейските. Към момента обаче опитите на Гуайдо да привлече военните на своя страна удрят на камък. Подкрепа на Мадуро оказват и Русия, Китай и Турция.

На проправителствен митинг в Каракас късно в събота Мадуро обяви, че прекъсването на електроподаването в по-голямата част от страната, започнало в четвъртък и продължило до събота, е предизвикано от “кибератаки” на опозицията. Президентът нарече Гуайдо “клоун и марионетка” на САЩ.

Паралелно с този митинг се проведе и демонстрация на привърженици на опозицията, на която Гуайдо обяви, че започва обиколка из страната.

Коментари

Задължително поле