Майката, изхвърлила новороденото си бебе зад блок в "Обеля": Искам си я обратно

Цветанка, която изостави бебето си в „Обеля“: Искам си я обратно, ако реши, ще ми прости

Преди три месеца една история разтърси цяла България. Майка изостави новороденото си бебе в храстите зад блок в столичния ж.к. „Обеля“. Съседи намериха детето и го спасиха от измръзване.

Точно три месеца след инцидента майката на бебето – Цветанка разказа пред БТВ, че е „сравнително добре“ и съжалява за стореното.

Сама е изоставила бебето, но не знае защо, „просто не си го обяснявам“, „предполага се, че може би не съм мислила трезво и затова съм го направила“.

Ако можеше да върне времето назад, нямало да го стори.

На въпрос дали иска прошка, тя отговори: „След време, който трябва, ако реши, ще ми прости“. „Може да не съм идеалната, но все пак съм си отгледала децата“, каза още Цветанка.

По думите на бащата Цветомил последните три месеца са минали тежко, той самият трудно спи след случилото се.

Бебето е кръстено Никол, на дядо си.

След изоставянето социалните служби поеха грижата за него и Цветанка и Цветомил още не са го виждали. „За мен децата винаги са означавали много“, каза майката.

За Коледа тя би пожелала на Никол „да порасне здрава и щастлива и най вече, ако си е при нас, ще направим всичко възможно да си е здрава и щастлива. Просто да не е лишена от нищо. Това й го пожелавам“.

Двамата искат детето да им бъде върнато и са убедени, че ще се справят с отглеждането му.

Решени са да разкажат на Никол за случилото се, „когато вече усетим, че започва да разбира“.

Цветомил каза, че е простил на Цветанка: „Щом съм с нея, съм простил, макар че за това не виждам кой може да прости такова нещо“.

От Агенцията за социално подпомагане за случая с бебето коментираха, че все още при тях не е постъпвало искане за връщане на детето в семейството на биологичните му родители.

Срещу майката Цветанка тече следствие и е възможно да й бъде повдигнато обвинение.

 

Коментари

Задължително поле