Майки обявиха безсрочен протест и в Пловдив

Снимка: Канал 3

Родители в Пловдив се събраха на протест в подкрепа на майките на деца с увреждания. Протестът се проведе пред сградата на общината.

Десетки майки категорично подкрепиха исканията на протестиращите в София, а именно да се приеме Закона за личната помощ и така да се гарантира индивидуална помощ на всеки човек с увреждания, предадоха Канал 3 и БНР.

С присъствието си в центъра на Пловдив родителите напомниха на депутатите, че България е единствената държава у нас, в която трябва ежегодно да доказваш, че детето ти има увреждане.

Пенсията от 145 лв. е жалка и никой не отчита индивидуалните потребности на хората с физически увреждания, подчертаха те.

От днес до сградата на общината между 9 и 15 ч. представители на различни семейства с увреждания ще напомнят с присъствието си за необходимостта от промяна в законодателството, свързано с личната помощ и социалните услуги. Палатков лагер в Пловдив няма да има, но майките се заканиха, че ще изградят, ако държавата не се намеси адекватно и не реши проблема.

Протестът засега остава безсрочен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони