Майкъл Империоли отново е на върха

Актьорът Майкъл Империоли (57) стана известен в култовия мафиотски сериал "Семейство Сопрано", в който се превъплъти в образа на племенника на Тони Сопрано - Кристофър Молтисанти. Поредицата донесе на Майкъл цели 5 номинации за наградата "Еми" за най-добра поддържаща мъжка роля, която той спечели през 2004 г.

Преди това Майкъл се снима в множество филми, включително криминалната драма "Добри момчета" от 1991 г. и екшън комедията "Лоши момчета" от 1995 г. След „Семейство Сопрано“ той участва и в други филми и сериали, за известно време се посвещава на музиката с групата си Zopa, а през 2021 г. изигра още една забележителна роля във втория сезон на награждавания хит на HBO „Белият лотос“ , където играе Доминик Ди Грасо и е номиниран за „Еми“ за тази роля. 

Много фенове на "Белият лотос" не разпознаха звездата от "Семейство Сопрано", като се има предвид, че той съвсем е побелял, а времето е оставило своя отпечатък и върху лицето му. Тази година Майкъл дебютира на Бродуей в пиесата "Враг на народа".

Що се отнася до личния му живот, от 1999 г. актьорът е щастливо женен за руската интериорна дизайнерка Виктория Империоли, от която има три деца. Майкъл е вегетарианец от много години, а през 2008 г. стана будист.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица