Майстори зад обектива ще мерят сили в престижен фотоконкурс на Ротари клуб във Велико Търново

Фотографи от всички възрасти ще мерят сили в престижен фотоконкурс, организиран от Ротари клуб във Велико Търново. Проявата е част от многото инициативи, с които клубът отбелязва 80 години от основаването му в старата столица.

600 лева за първо място, 400 лева за второ и 200 лева за трето е наградният фонд за надпреварата. Ще бъдат раздадени и дипломи за участие, и призови награди. В конкурса могат да се включат както професионалисти, така и любители фотографи. Целта е всички да уловят и запечатат с обективите си невероятни и вдъхновяващи кадри от Велико Търново. Темата на конкурса "Велико Търново - моето вдъхновение" кореспондира с мотото на международната организация Ротари Интернешънъл за тази година: "Бъди вдъхновение".

Според регламента фотографите могат да участват в един, два или повече раздела, всеки може да подаде максимум 10 фотографии.

Кадрите ще бъдат оценявани от авторитетно жури. Негов председател е Генчо Петков - фотограф - художник, артист на AFIAP. Той е професионален фотограф от 1985 г. Носител е на множество национални и международни награди в над 25 страни, почетен член на Фотографска академия "Яна Кюркчиева", доверен фотограф на Google Street View. Преподава дигитална фотография във ВТУ.

Членове на журито са художникът Петър Крусев, известната великотърновска фотографка Марина Чамуркова, Мила Милчева - PR и дългогодишен журналист и Ивайло Цанев - представител на Ротари клуб - Велико Търново.

Крайният срок за подаване на фотографиите е 17 октомври т.г. Номинираните ще бъдат обявени на 21.10, а награждаването ще се състои на 17 ноември 2018 г.

Наградените и номинираните фотографии ще бъдат представени в изложба.

Всички подробности около регламента и техническите изисквания за снимките могат да бъдат открити на сайта photorotary.com и на фейсбук страницата на клуба Rotary Club Veliko Tarnovo.

Преди броени дни ротарианците подеха поредната си благородна инициатива, свързана с възстановяване на изгорелия театрален салон във Военния клуб в старата столица. Над 3000 лева бяха събрани на благотворителен коктейл, като сериозна подкрепа оказаха дамите от Зонта клуб. Целта на инициативата е да се съберат около 12 000 лева за изготвяне на работен проект, който Ротари клуб ще дари на Общината за започване на същински строителни дейности.

Ротарианците призовават всички, съпричастни с каузата, да ги подкрепят. Банковата сметка за набиране на дарения е

СДРУЖЕНИЕ „РОТАРИ КЛУБ - ВЕЛИКО ТЪРНОВО“,

„ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ“ АД -София,

IBAN - BG 53 BPBI 793 110 266 17 601,

BIC - BPBIBGSF

основание "Дарение за възстановяването на зала във Военен клуб"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България