„Макларън“ се отказва от „Хонда“, иска „Мерцедес“

„Макларън“ разполага с един от най-добрите пилоти в света, но откакто Фернандо Алонсо се е завърнал в Уокинг, се влачи в края на колоната. Испанецът трябваше да е лицето на възродената легенда „Макларън-Хонда“, но скоро след началото на сътрудничеството между британския тим и японския автомобилостроител стана ясно, че първите места са мираж. Две години по-късно Алонсо започва поредния сезон без надежда и не крие, че обмисля да напусне тима след края на кампанията. Нандо е един от най-добре платените във Формула 1, а парите за заплатата му идват от щедрия спонсорски договор с „Хонда“. Това обаче не задоволява пилота.

„За да е щастлив, трябва да има кола, с която да може да печели състезания - наясно е шефът на тима Ерик Булие. - Вече говорихме с него за това. Смятам, че той е най-добрият пилот, и ние ще се опитаме да му осигурим подобаващ болид, но засега не искам да разкривам прекалено много.“

Според Би Би Си „Макларън“ се готви да прекрати договора с „Хонда“ въпреки много изгодната финансова страна - тимът получава по 100 млн. долара годишно от компанията. Още на предсезонните тестове стана ясно, че и този сезон тимът ще има проблеми с двигателите и скоростните кутии. С тях колата пак ще е бавна и склонна към повреди. По време на тестовете Булие твърдеше, че раздяла с японците изобщо не е на дневен ред, но веднага след това от „Макларън“ се провели разговор с „Мерцедес“. Германската компания беше доставчик на тима в продължение на 15 години до 2009 г., когато реши да влезе в спорта със заводски тим. Легендата от онази епоха Мика Хакинен беше назначен за посланик на „Макларън“, което може би означава, че в слуховете има голяма доза истина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт