Макрон посрещна световни лидери преди церемонията за 100-годишнината от Първата световна война (ВИДЕО)

Към френския президент Еманюел Макрон ще се присъединят още 70 световни лидери в 11 часа (12 часа българско време) в неделя, за да отбележат един век от края на Първата световна война и да почетат паметта на милионите войници, загинали в конфликта, отбелязва Ройтерс.

Точно в 11 часа на 11 ноември 1918 година оръдията на Западния фронт заглъхнаха, отбелязвайки края на четиригодишния конфликт, който отне животите на 10 милиона войници и мирни граждани.

Сто години по-късно, Макрон ще почете тези войници и техните семейства с реч в подножието на Триумфалната арка, построена от Наполеон Бонапарт през 1806 година, където е погребан незнаен войн по време на ПСВ.

Еманюел Макрон и съпругата му Брижит посрещнаха десетки световни лидери в Елисейския дворец преди церемония в Париж по случай 100-годишнината от края на Първата световна война, предаде Асошиейтед прес.

Сред пристигналите лидери бяха канадският премиер Джъстин Трюдо, германската канцлерка Ангела Меркел и генералният секретар на ООН Антониу Гутериш.

Повечето държавни и правителствени ръководители ще отидат с автобус до Триумфалната арка, където ще се състои церемонията. Други, като президентът на САЩ Доналд Тръмп, ще отидат там със собствен транспорт от съображения за сигурност.

При настаняването на гостите на церемонията при Триумфалната арка президентът Макрон ще е между съпругата си и канцлерката Ангела Меркел. Руският президент Владимир Путин ще е отляво на Брижит Макрон, а президентът Доналд Тръмп и съпругата му Мелания ще са до Меркел.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа