Малкото „лъвче” познава знаците

По-мощен двигател за градския автомобил

Най-малкият модел на Peugeot посреща лятото с много подобрения. Сред тях са разширен пакет от асистиращи системи, по-големи възможности за свързаност и повече мощност под предния капак.

Преминалият през фейслифт Peugeot 108 се задвижва от трицилиндров бензинов мотор с обем 1,0 л и ресурс от 72 конски сили. Двигателят отговаря на най-новите стандарти Евро 6 С. Той се комбинира с механична трансмисия и с електроуправляема 5-степенна скоростна кутия с лостчета за смяна на предавките от волана. Въпреки увеличената мощност, консумацията на гориво е намалена. Средният разход възлиза на 3,8 л в смесен цикъл по данни на производителя. Тази ниска стойност е постигната чрез нова инжекционна система, по-висока степен на сгъстяване, нови фрикционни компоненти, система за рециркулация на отработените газове и подобрен балансиращ вал. Оптимизациите осигуряват едновременно мощност и икономичност, както и солиден въртящ момент при по-ниски обороти. Тези характеристики правят по-лесно и приятно шофирането в градска среда.

peugeot_108_2018_064_fr

В името на комфорта е подобрена шумоизолацията на пътническата кабина. По-дебели са подовата тапицерия и уплътненията, добавени са изолиращи компоненти във вратите и в двигателния отсек. Купувачите имат по-голям избор от опции за персонализация. Добавени са два нови цвята на каросерията – тъмно син и искрящо зелен, а покривът може да бъде поръчан черен. По-забавен е станал и интериорът с различни цветни компоненти и тапицерии.

19-2-6kol

Собствениците на Peugeot 108 могат да използват три технологии за свързаност към инфо-развлекателната система – Mirror Link, Android Auto и Apple Car Play. Командите се дават чрез капацитивен екран или с глас. Градският модел е оборудван с някои нови системи за сигурност. Това са аварийната спирачка, предупреждение при неволно пресичане на маркировката и система за разпознаване на пътни знаци. Ограниченията на скоростта и зоните със забранено изпреварване се извеждат на екрана, за да напомнят на водача да бъде внимателен.

peugeot_108_2018_076_fr

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили