Мао Дзедун се подмладявал чрез секс с девици

В личния си живот великите мъже имали доста шантави привички 

Сталин отказвал да си сменя ботушите, а Хитлер изпитвал жал към убитите крави

Кои навици смятате за странни? Всеки от нас преценява по свой “критерий”, няма двама души, които си приличат. Затова и всеки човек си има различни странности. Днес ви каним да разберете какво е необичайно в пристрастията и навиците на тримата най-известни диктатори от миналото. Ще ви разкажем защо Сталин забранил да му сменя старите ботуши с нови и да публикуват стиховете му, как се появяват запазените мустаци на Хитлер и защо Мао Дзедун не си миел зъбите.

Дори не ги докосвайте

“Всеки луд с номера си”, наистина е мъдра поговорка. Но що се отнася до странностите на диктаторите, тя се казва само наум, а не се изрича на глас. Сталин просто изумявал хората около него с нежеланието си да сменя стари, но любими вещи, например брезентови ботуши. Когато обувките на лидера се износвали до степен на непристойност, близките въпреки това ги сменяли, но под прикритието на нощта. Понякога Йосиф Висарионович бил потънал в собствените си мисли и не забелязвал подмяната, но се случвало и да забележи. Тогава той веднага настоявал да му върнат стария чифт брезентови ботуши обратно.

Не позволявал да изхвърлят стария му будилник под формата на лисица със счупено ухо. Тук не става дума за скъперничество. Сталин притежавал малък брой неща, но бил привързан към тях, защото те представлявали за него някаква аура на сигурност, позната среда.

Сталин също така обичал да гледа уестърни, като същевременно забранявал да се показват на екраните в страната. Той обичал да гледа този тип филми и като цяло, колкото и да е странно, предпочитал западното кино и бил голям негов ценител. Между другото, лидерът имал присъщ интерес не само към киното, но и към поезията: в младостта си той дори публикувал своите творби под псевдонима Сосело. Вярно, той се срамувал от това в по-късен период от живота си и забранявал публикуването на стиховете си. Може би защото в тях той се появявал като съвсем различен, уязвим и чувствителен човек. А вождът, според Сталин, не трябва да бъде такъв.

“Плюшеният” фюрер

Въпреки манията си за завладяване на света, Хитлер страдал от куп комплекси и неувереност в себе си. Не харесвал тялото си, външния вид като цяло и особено грозната горна устна. Още като юноша той пуснал прекрасни мустаци, но властите не одобрили външния му вид. Факт е, че те пречели при поставянето на противогаз. Бъдещият фюрер не можел да се откаже от растителността на устната си, затова направил компромис и коригирал формата на мустаците си и така се появили известните “четки”.

Има доказателства, че човекът, който е убил толкова много хора, в обикновения живот е бил доста сантиментален, чувствителен, а в присъствието на Ева Браун дори е приличал на мека плюшена играчка. Той обожавал кучетата, съжалявал за всички животни, страдащи от жестокост, и дори искал да приеме редица закони срещу подобни действия. Хитлер не ядял много месо, защото съжалявал за кравите и искал да намали консумацията на месни продукти в Германия. Как такава сантименталност е съжителствала с ужасните му дела, е загадка.

Историци твърдят, че Адолф Хитлер е смятал вегетарианството за част от специфичната си идеология. Изглежда, че яденето на месо според него замърсявало човешкия генофонд по същия начин, както смесването на расите. По-често срещаната теория, засягаща диетата на фюрера е, че той имал лошо храносмилане: политикът често страдал от запек.

Четката за зъби е безполезна

Друг диктатор, който изненадва със странностите си е легендарният Мао. Китайският лидер мечтаел да стане безсмъртен и имал необичайна стратегията за постигане на тази цел.

Първо, той категорично отказвал да си мие зъбите. Аргументът бил прост: тигърът не го прави. Или под грациозното животно е имал предвид себе си, или просто е прикривал с тази фраза заплахата: “казват, че аз съм опасен, бойте се от мен.” Впрочем той като цяло не обичал да се мие.

Второ - водачът можел да прекара няколко дни в огромното си легло, да работи в него, да яде и да мисли. Накратко, Мао Дзедун не бил пристрастен към физическите упражнения.

И трето - според някаква неизвестна езотерична мъдрост, или просто вярвайки в самата идея, лидерът бил убеден, че изключително тясната комуникация с млади невинни момичета ще му помогне да стане безсмъртен и вечно млад. Самите момичетата нямали нищо против, защото за тях възможността да погледнат своя обожаван вожд била огромно щастие. И разбира се, те не мислели, че са просто средство уж за подмладяване за една нощ. Може би за добро, тъй като би било твърде травмиращо за психиката им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл