“Маратонецът“ Малинов изигра 716 минути за 38 дни

Люпко Петрович определи Кристиян Малинов като „маратонец“ след победата на ЦСКА с 3:2 над „Арда“. Сръбският наставник се възхити на енергията, която има националът и с която играе в последните 38 дни.

Статистиката показва, че Малинов е бил на терена в продължение на 716 минути в 11 мача на ЦСКА, отбелязал е и един гол. Единствено не можеше да играе в първия кръг на първенството срещу „Етър“ заради наказание от миналия сезон. Само три пъти железният халф е влизал като резерва.

Петрович се озъби на съдиите в България, които не дават дузпи за ЦСКА. Тимът не получи наказателен удар и при 0:1 от „Зоря“ в Лига Европа. Два пъти „червените“ поискаха дузпи срещу „Арда“, но зовът им остана нечут. „Сякаш има нещо срещу нас – чуди се треньорът. - Играем в цикъл четвъртък-неделя и се опитахме да сме добре физически. Има липса на концентрация в дадени моменти. Важното е, че спечелихме три точки.“

Петър Пешев, президентът на „Арда“, определи съдийството на Георги Николов като „безобразно и за двата отбора“. През първото полувреме ощетил неговия тим, а после ЦСКА.

Петрович отказа да коментира повече случаят с Николай Бодуров. Националът е отстранен от първия тим на ЦСКА и заедно с Рубен Пинто тренира при юношите. Божидар Чорбаджийски също не беше в групата на „червените“ за двубоя с „Арда“.

Коментари

Задължително поле