"Маратон на четящите хора" ще се проведе онлайн във Варна

"Маратон на четящите хора" ще се проведе за първи път само онлайн във Варна. Ежегодното събитие се организира от Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" и се посвещава на Международния ден на книгата и авторското право - 23 април.

Инициативата стартира през 2003 г. по повод 120-та годишнина от създаването на библиотеката. През 2006 г. тя прерасна в общонационална, под мотото "Четяща България".

Новият формат се налага заради извънредното положение, но всеки любител на четенето може да се включи, като сподели снимка, текст, клип с любима книга в страницата на събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/groups/164026880978629/, съобщиха организаторите. Онлайн маратонът ще се проведе на 23 април. От 9 до 11 ч ще върви игра във фейсбук "Да започнем отначало", след което ще бъде представено изданието "15 години Маратон на четящите хора".

В 12 ч ще има новини, свързани с четенето, а час по-късно ще бъде открита виртуалната изложба "Валери Петров". В следобедната програма са предвидени географски и образователен круиз "Малки пътешествия с книги" и "Кафе и книга" в Инстаграм.

В 16,30 ч ще бъдат отличени маратонците в 18-то издание на инициативата, а финалът ще даде камишибай театър на живо с Жечка Кираджиева от 17 ч. "Четенето е полезно за Вашето здраве", обръщат се към варненци библиотечните специалисти и апелират всеки да вземе участие в маратона от дома си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини