Мария Габриел в София: България е уважавана в ЕС и мнението ни се чува

Снимки: ПП ГЕРБ

България е уважавана в ЕС и мнението ни се чува. Да запазим този авторитет в Европа ще бъде една от каузите на нашия отбор от кандидати за евродепутати. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ и СДС Мария Габриел по време на основното предизборно събитие на ГЕРБ в столичния 23 МИР. Кандидатите за депутати в следващия Европейски парламент бяха представени в Южния парк в София, като заедно с Мария Габриел бяха и Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Лиляна Павлова, Александър Йорданов и председателят на СДС Румен Христов.

„Днес е църковният празник на Светите братя Кирил и Методий. Добър повод да си спомним, че ние сме дали нещо много повече от третата официална азбука на ЕС – ние имаме вяра и традиции, които са крепили българския дух несломим във времена на изпитания. Ние сме част от многообразието на култури в ЕС“, посочи Мария Габриел и допълни, че номер 12 в бюлетината на 26 май е гаранция, че следващите представители на България в ЕП ще работят за съхраняването на българското културно богатство в рамките на Европа.

България се развива всекидневно, благодарение на европейската солидарност и работата на институциите. Важно е да помним как изглеждаше София преди ГЕРБ да поеме управлението на столицата и да виждаме днес новите паркове, новите детски градини и училища, обновените улици, подлези, болници и всичко, което ни заобикаля. Това заяви по време на хепънинга кандидатът на ГЕРБ за евродепутат Андрей Ковачев. Според него България върви в правилната посока и от нашите усилия и нашия избор зависи да бъдем равни с останалите европейски народи. „С колегите в Брюксел работим заедно с местната власт и правителството за националния интерес на страната ни. Нашата цел е младите хора да останат да живеят и работят в България. Всеки може да отиде навсякъде по света да учи, да открива нови неща, но нашата цел е младите да имат необходимите условия да се връщат в родината ни“, каза още Ковачев. Според него можем да постигнем това с общи усилия и с подкрепата на отбора на ГЕРБ под номер 12 в бюлетината за европейските избори.

„След престъпния комунистически режим демокрацията в България тръгна трудно, премина през редица премеждия, но в крайна сметка постигнахме мечтата си – да се числим към ЕС и към всички онези близо 500 млн. граждани – част от най-доброто място за живеене в света“, каза на свой ред Александър Йорданов от СДС – номер 6 в листата за европейските избори. Той бе категоричен, че ГЕРБ и СДС имат изключително сериозен морален и политически дълг – да спрат настъплението на БСП и ДПС към властта. „Само ние можем да ги спрем. Други си мерят процентите и се чудят един или половин евродепутат ще вкарат в ЕП. Номер 12, за да се спасим от нова катастрофа и мизерия – длъжни сме пред Родината“, подчерта Йорданов. В рамките на събитието младежите от ГЕРБ-София направиха флашмоб, с който изобразиха цифрата 12 – номерът на ГЕРБ в интегралната бюлетина за европейските избори на 26 май.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле