Мария Габриел, еврокомисар и водач на листата на ГЕРБ и СДС: България показва, че може да е обединител

Снимка: Цветан Томчев

Европа се намира в труден момент, но България показва, че може да е обединител. Това каза водачът на листата на ГЕРБ и СДС Мария Габриел по повод на общата листа на двете партии.

Тя благодари на премиера Бойко Борисов за доверието за първото място в евролистата и на председателя на СДС Румен Христов за диалога между двете партии.

Мария Габриел подчерта, че е време да „настроим часовниците си” за европейските” приоритети на страната ни. „Дали това ще бъде киберсигурността, Шенген, Еврозоната, дигитализацията - темите са много, но нека не позволим други да ни ги задават”, призова Габриел.

„Днес е един добър ден за българската демокрация”, повтори култовата си фраза от 1992 година шестият в листата на ГЕРБ и СДС Александър Йорданов. Той се обърна към двамата партийни лидери: „Радвам се, че отново ще изпитам радостта от победата над БСП”.

Ще ви обърна внимание на една символика в политиката - Корнелия Нинова често се кипри на кон, но е важно да не позволим партията й да не яхне държавата, призова Александър Йорданов.

Със съюзяването си ГЕРБ и СДС показаха европейска политическа зрялост, показахме национална отговорност. Ние сме тези, които трябва да се противопоставят на лошите сценарии за България и Европа, подчерта Йорданов.

"Благодаря на Бойко Борисов затова, че той издигна висока бариера пред амбициите на БСП да се върне отново на власт", добави той.

Коментари

Задължително поле