Цар и княз валидираха картичка Инициативата е на Румен Петков

Момиче почина в гимназия в Димитровград Трагичният инцидент е станал в час по физическо

Михаил Касабов – президент до конгрес

БАБХ изтегли от пазара над 250 кг пушена риба от Румъния, заразена с листерия

Веселин Марешки оправдан на първа инстанция за изнудване и заплахи Приятели на ищеца окупираха съда с плакати и викове "Мафия" и "Продажници"

Скандален италианец: Със сър Алекс уговорихме мач, дадох му „Ролекс“

Изоставиха бебе пред петричката болница

Енергийният министър инспектира нова инфраструктура за стъкларските заводи в Търговище

Експлозия в джамия в Афганистан уби най-малко 28 души и рани десетки

Димитър Радев: Решението за еврото е стратегическо, а не конюнктурно

Камери спряха грабежите в Слънчев бряг Над 300 покриват 80% от територията на най-големия курорт у нас

Япония премахна забраната за внос на българско пилешко

БНБ пуска нова банкнота от 50 лева с нови защитни елементи Влиза в обращение от 1 ноември тази година

Мария Габриел: Споразумението с Турция за бежанците не е единственият инструмент на Европа за защита от мигрантски наплив

Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в с. Хаджидимово, Благоевградско. Завършила е езикова гимназия в Кюстендил (1997 г.), бакалавър е по български и френски език от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ (2001) и магистър от Академията по политически науки в Бордо, Франция (2003). Евродепутат от ГЕРБ от 2104 г., зам.-председател на групата на Европейската народна партия и ръководителел на българската делегация на ЕНП в Европарламента.

Споразумението с Турция за бежанците не е единственият инструмент на Европа за защита от мигрантски наплив. Това каза пред „Фокус“ евродепутатът от ЕНП Мария Габриел.
По думите й предупреждението на Турция да прекрати споразумението за бежанците не е нещо ново, но не бива да се подценява. „Трябва да се отговори с категорични послания на ЕС към Турция, но без да се излиза от добрия тон и да се допуска напрежение“, каза още Габриел.

„Това, което ми се иска, е да виждаме реакции, каквито видяхме през последните дни на ниво ЕС. Много ясна защита на нашите правила и ценности, и този единен глас да излъчва ясни послания към Турция. Бяха приети няколко много ключови законодателства, сред които за засилване на контрола на влизане и излизане на границите на Шенген. От тук нататък, знаете че, не само гражданите на тези страни, но и гражданите на Съюза, при всяко излизане към трета страна и влизане в Европа ще бъдат проверявани. Сега се работи върху тази система, за осъществяване на ясен контрол кой идва на територията на Европа и какъв е неговият статут, разликата между бежанци и икономически мигранти, борбата с нелегалната миграция. Това е, което Европа трябва да прави, и отговорността на държавите членки е много голяма“, обясни евродепутатът.

Мария Габриел каза още, че европейските държави отчитат рисковете от напускането на Великобритания на Съюза, но се забелязва решимост да се защитават интересите на страните-членки. „Необходимо е да се следят процесите по няколко аспекта от Брекзит“, допълни още Габриел. „Важно е да се показват на европейските граждани адекватни решения и действия по основните проблеми пред ЕС, сред които на първо място е сигурността“, каза още евродепутатът.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. вероятно смята габриелския си задник като втората пречка за имигрантите….

  2. Габриел да спре да говори глупости. Унгария също е все още в ЕС, пък никой не може да я принуди да приема мигранти, без значение дали става дума за един или двама, сирици и пр. Начина да се спре инвазията е да се отмени изцяло постановление 208 от 12 август 2016 г. и да се поставят граничари с калашници с бойни патрони на границата, които при нерегламентирано преминаване на ено, или повече лица да стрелят на месо. ЕТО ТОВА Е НАЧИНА! и не ме интересува никъв брюксел, мруксел права на човека, на котките и на баракудите. ТУК Е БЪЛГАРИЯ, която е суверенна, ако сме суверенни ще действат по начина по който съм посочил, без компромиси. А и още нещо да се направи веднага незабвно екстрадиране на всички чуждениц сириийци, иракчани, турци, араби, авганистанци, бе въобще всички и естествено затваряне на границата с турция!

    1. не си прав. трябва всички които дойдат да се пращат в берлин при тези, които ги поканиха докато порицаваха онези, които ги спират.
      не са виновни хорицата, че уродите решиха да ги демократизират!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.