Борисов и Тимерманс обсъдиха приоритетите на българското председателство

За първи път жена спечели карибското приключение на Poker Stars

Вятърът събори дървета, повреди покрив на кметство

Удължиха забраната за движение на автомобили над 12 т. през Котленския проход

Проф. д-р Силва Андонова става национален консултант по интервенционална неврология

Горанов: Няма манипулации на системата на митниците БАЦИС През юли 2018 г. ще приключи отстраняването и на последната критика от доклада на ДАНС, обяви Георги Костов

24 души са арестувани в Турция по подозрение в „терористична пропаганда“ срещу военната операция в Сирия

68-годишна загина, мъжът й с опасност за живота заради забравени котлони

Св. Синод: Истанбулска конвенция отваря широко вратите към морален разпад БПЦ призова парламента да не ратифицира споразумението

Грабител изтърси портфейл от чанта

Илияна Йотова: Преживяваме един от най-колебливите периоди в развитието на ЕС

Цеко Минев: В Европа правят по 200 лифта, а ние се обясняваме за един

Задържаха 20-годишен, ударил фелдшер в Спешния център в Нова Загора

Община Петрич довършва важни проекти през новата година

Нов център ще има Боровец, избират между 40 архитектурни проекта

Мария Габриел: Споразумението с Турция за бежанците не е единственият инструмент на Европа за защита от мигрантски наплив

Снимка: Архив

Споразумението с Турция за бежанците не е единственият инструмент на Европа за защита от мигрантски наплив. Това каза пред „Фокус“ евродепутатът от ЕНП Мария Габриел.
По думите й предупреждението на Турция да прекрати споразумението за бежанците не е нещо ново, но не бива да се подценява. „Трябва да се отговори с категорични послания на ЕС към Турция, но без да се излиза от добрия тон и да се допуска напрежение“, каза още Габриел.

„Това, което ми се иска, е да виждаме реакции, каквито видяхме през последните дни на ниво ЕС. Много ясна защита на нашите правила и ценности, и този единен глас да излъчва ясни послания към Турция. Бяха приети няколко много ключови законодателства, сред които за засилване на контрола на влизане и излизане на границите на Шенген. От тук нататък, знаете че, не само гражданите на тези страни, но и гражданите на Съюза, при всяко излизане към трета страна и влизане в Европа ще бъдат проверявани. Сега се работи върху тази система, за осъществяване на ясен контрол кой идва на територията на Европа и какъв е неговият статут, разликата между бежанци и икономически мигранти, борбата с нелегалната миграция. Това е, което Европа трябва да прави, и отговорността на държавите членки е много голяма“, обясни евродепутатът.

Мария Габриел каза още, че европейските държави отчитат рисковете от напускането на Великобритания на Съюза, но се забелязва решимост да се защитават интересите на страните-членки. „Необходимо е да се следят процесите по няколко аспекта от Брекзит“, допълни още Габриел. „Важно е да се показват на европейските граждани адекватни решения и действия по основните проблеми пред ЕС, сред които на първо място е сигурността“, каза още евродепутатът.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. вероятно смята габриелския си задник като втората пречка за имигрантите….

  2. Габриел да спре да говори глупости. Унгария също е все още в ЕС, пък никой не може да я принуди да приема мигранти, без значение дали става дума за един или двама, сирици и пр. Начина да се спре инвазията е да се отмени изцяло постановление 208 от 12 август 2016 г. и да се поставят граничари с калашници с бойни патрони на границата, които при нерегламентирано преминаване на ено, или повече лица да стрелят на месо. ЕТО ТОВА Е НАЧИНА! и не ме интересува никъв брюксел, мруксел права на човека, на котките и на баракудите. ТУК Е БЪЛГАРИЯ, която е суверенна, ако сме суверенни ще действат по начина по който съм посочил, без компромиси. А и още нещо да се направи веднага незабвно екстрадиране на всички чуждениц сириийци, иракчани, турци, араби, авганистанци, бе въобще всички и естествено затваряне на границата с турция!

    1. не си прав. трябва всички които дойдат да се пращат в берлин при тези, които ги поканиха докато порицаваха онези, които ги спират.
      не са виновни хорицата, че уродите решиха да ги демократизират!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.