Масови оставки в Спешна помощ в Горна Оряховица след нападението над фелдшерка

Медицински служители в центъра за Спешна помощ в Горна Оряховица в петък масово подадоха оставки. Решението на екипа дойде след поредния инцидент, при който медицинският фелдшер Наталия Армянова беше нападната и ударена в лицето с телефон от 35 -годишна жена от ромски произход по време на дежурство срещу 21 януари.

Към момента в центъра работят близо 50 служители. Лекари, медицински сестри, фелдшери, шофьори и санитари, работещи в Спешна помощ, се събраха на 25 януари на колективно събрание на което присъства и областният директор на ЦСПМ във Велико Търново д-р Валентина Хаджирадева. След няколкочасовото събрание обаче, ръководството и спешните медици не стигнаха до консенсус.

Десетки депозираха молби за напускане. От този ден тече едномесечно предизвестие за напускане, което означава, че в края на февруари екипът на звеното ще е в крайно намален състав. Останалите на работа медици ще трябва да поемат спешните случаи в ЦСПМ, който е вторият по големина в областта и обслужва пациенти освен от Горнооряховско и от общините Лясковец, Стражица, Златарица и Елена.

Коментари

Задължително поле