Масови проверки за непочистен сняг и лед в Търговище

Глоби до 500 лв. заплашват търговците, ако не обезопасят площите пред обектите

11 предупреждения, че ще бъдат глобени са издали за няколко часа контрольорите от общината в Търговище на търговци и собственици на други обекти, които не са обезопасили площите против заледяване. Пред тях имало непочистен сняг, висулки от сградите или заледени тротоари.

От общината напомнят, че глобите за юридическите лица за такива нарушения, са от 100 до 500 лв.

Гражданите пък са застрашени от санкции в размер от 50 до 100 лв., ако не са почистили от сняг и лед тротоарите пред домовете си и жилищните кооперация. Отговорност за блоковете носят управителите на етажната собственост, които трябва да са създали съответния ред за обезопасяване на пространствата пред сградите.

Ако след издадените писмени предупреждения, незабавно не се предприемат мерки за обезопасяване, ще бъдат издавани актове, напомнят контрольорите. Масовите проверки продължават.

От местната администрация в Търговище информират, че общинско предприятие БКС продължава обработката против заледяване на участъци от четвъртокласната пътна мрежа. След сигнали през нощта срещу петък и в ранните утринни часове са третирани с препарати шосетата към на селата Макариополско, Бистра и Голямо Соколово. Със соли са обработени още рискови участъци по направленията Макариополско-Буйново, Дралфа-Миладиновци, Дралфа-Кошничари, Момино, Лиляк-Пресиян-Божурка и Разбойна-Черковна-Драгановец и други. Смес от натриеви и магнезиеви соли отново е посипана и на основните улици и булеварди в града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България