Математическата гимназия с приз "Дигитално училище на годината"

Варненската Математическа гимназия "Д-р Петър Берон" ще бъде отличена с приза "Дигитално училище на годината" за 2018 г. на Дигиталната Национална Коалиция /ДНК/. Това съобщиха от общината след получено от ДНК писмо до кмета Иван Портних.

Критериите за присъждане на престижната награда са брой ученици, класирани за участие в националните кръгове на олимпиадите по информационни технологии и информатика, високи постижения на международни изяви и среден резултат за училището от Националното външно оценяване на дигиталните компетентности. Гимназията е сред елитните училища във Варна.

Нейни възпитаници редовно печелят награди в ученическите конкурси на НАСА с проекти за космически градове, както и множество международни и национални медали от състезания по математика и информатика. До няколко години МГ ще има и модерен дом, след като преди месеци кабинетът обеща 10 млн. лв. за строителството на нова сграда за училището. Наградата ще бъде връчена по време на церемонията "Кмет на годината" на 15 ноември в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони