Махат хора на Цветанов от листите на ГЕРБ

В настоящото Народно събрание има остър дефицит на юристи, финансисти и икономисти.

Очаква се пълна промяна на кандидатите за депутати

Вече има списъци в структурите с юристи, финансисти и икономисти

Борисов ще реди листите

Страхове тресат депутатите на ГЕРБ, а причината е очакваната пълна промяна в листите на партията. Масово структурите по места са поискали, хора на Цветан Цветанов да бъдат премахнати от кандидат-депутатските листи. Партийци твърдят, че мнозина от избраниците на Цветанов вредят на имиджа на партията. Нещо повече - подозират, че ако влязат с листите на ГЕРБ, биха могли да се отцепят.

Очаква се в предстоящите списъци на ГЕРБ да не намерят места Станислав Иванов, който разнасяше чували с бюлетини и е кумец на Цветанов, под въпрос е и благоевградчанката Даниела Савеклиева. Вероятно извън парламента ще остане и вицеадмирал Пламен Манушев, който в края на миналата година сдаде партийния пост като координатор на Добрич на социалния министър Деница Сачева. В ГЕРБ се питат и дали още две ключови фигури, свързани с МВР - Димитър Лазаров и Валентин Радев, ще попаднат на избираеми позиции.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще реди листите. В настоящото Народно събрание има остър дефицит на юристи, финансисти и икономисти. Вече имало списъци в структурите на ГЕРБ с експерти в тези области, които се очаква да заемат местата на голяма част от сегашните депутати.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика