Мая Манолова: Готови сме да подкрепим кабинет на промяната (ВИДЕО)

Кадър от Нова тв

Готови сме да подкрепим кабинет на промяната, зад който да застанат партиите, формациите на протеста, това е и очакването на българските граждани. На ход е втората политическа сила, първата е ясна, няма кой да подкрепи кабинет, излъчен от Борисов и от ГЕРБ, партията вече е токсична, така че на ход е втората политическа сила в лицето на „Има такъв народ”. Ние бихме подкрепили кабинет, който е предложен от тях заедно с "Демократична България". Ще видим какъв е съставът, ако има такъв. Това заяви председателят на ПГ на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова след консултациите при президента Румен Радев за съставяне на ново правителство.

Хората казаха ясно, че искат стабилен кабинет на промяната, да бъде сформиран публично пред очите на хората, с ясни приоритети и с ясна подкрепа. Прозрачно и в името на национални цели. Имаме и пълно съвпадение на нашите намерения по отношение на дълбока съдебна реформа, промени в изборното законодателство, подкрепа за бизнеса и българските домакинства в условията на пандемия, изтъкна Манолова.

Отговорността е на президента третият мандат да бъде даден на формация на промяната, не на статуквото, едва ли той ще бъде даден на най-малката парламентарна група, но третият мандат би бил шанс за „Съединението прави силата” от протестните партии, каза още Манолова.

https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/769196530447314

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика