Мая Манолова е сезирала Сотир Цацаров заради нарушени права на работници

Снимка: Архив

Омбудсманът Мая Манолова е сезирала главния прокурор Сотир Цацаров за нарушените права на работниците от обувния цех "Абонданца" в Дупница, информира БНР. Манолова е изпратила писма и до НОИ, приходната агенция и Главната инспекция по труда, с искане за своевременното преустановяване и отстраняване на нарушенията на работодателя, който е италиански гражданин.

На 17 февруари със съдействието на Мая Манолова беше подписано споразумение между Луиджино Каприоти, управител на "Абонданца", и представители на работниците в обувното предприятие да им бъдат изплатени забавените заплати и обезщетения на четири транша.

Първият от тях трябваше да е на 10 март. На 15 март екип на омбудсмана посети отново гр. Дупница и разговаря с работниците и Луиджино Каприоти, който обясни забавянето с факта, че собственикът на фирмата пристига на 16 март и тогава ще бъдат изплатени парите от първия транш.

До 17.30 часа в четвъртък това не се случи, заради което омбудсманът Мая Манолова предприе мерки и изпълни обещанието, дадено на служителите, че ще сезира главния прокурор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България