МВнР: Актуална информация за ограниченията на придвижването в Европа и по света

Министерството на външните работи дава актуална информация за мерки и ограничения на придвижването в Европа и по света.

Република Северна Македония - Правителството взе решение за въвеждане на мярката полицейски час от 21: 00 ч. до 06: 00 ч. всеки ден на цялата територия на страната. Мярката влиза в сила от днес.

Сърбия - В страната е в сила извънредно положение. Президентът Александър Вучич късно снощи обяви, че ще предложи на кабинета от 22 март 2020 г. да влезе в сила нова 12-часова забрана за движение в страната и по улиците на градовете за всички лица с начален час 17,00 часа вечерта до 5,00 часа сутринта.

Молдова - Комисията по извънредни ситуации в Молдова допуска транзитно преминаване през Молдова (без спиране) на чужденци, които се завръщат към страната си на произход. По информация на посолството ни в Кишинев обаче транзитният коридор за пресичане територията на Молдова от чужди граждани на практика не функционира.

Канада - В 00.01 ч. на 21 март влезе в сила обявеното временно затваряне на границата между Канада и САЩ за пътувания с цел туризъм и развлечение. От 00:01 ч. на 18 март всички международни полети са пренасочвани единствено към четири летища в страната.

САЩ - Летищата в страната остават отворени за изходящ трафик. Входящият трафик от държавите от Шенген, Великобритания или Ирландия се пренасочва към едно от 13 летища, за задължителен преглед на пътниците.

Коментари

Задължително поле