МВнР: Засилени мерки за сигурност в Париж се очакват в събота

Министерството на външните работи информира, че на 28 септември 2019 г., събота, във Франция е анонсирано провеждането на поредния протест на т.нар. „жълти жилетки“. На същия ден е предвидено провеждането на 21-ят Техно парад и финалната фаза на Европейското първенство по волейбол за мъже.

С оглед осигуряване на сигурността на участниците, на имуществото и на нормалното протичане на посочените събития, през предстоящите почивни дни се очаква засилено присъствие на жандармерията и на полицията във френската столица. Очаква се ограничаване на движението на автомобили в засегнатите райони на града. Възможно е частично ограничаване на градския транспорт и затваряне на някои спирки на метрото, особено в централната част на града.

В тази връзка, МВнР съветва българските граждани във Франция да имат предвид тази информация, да се информират предварително за актуалната ситуация на място, както и да следват предписанията на местните власти.

При нужда, българските граждани във Франция могат да се обръщат за съдействие към Посолството на Република България в Париж на следния телефонен номер: +33 1 45 51 85 90 или на дежурен телефон в извънработно време: +33 6 23 18 09 93.

Коментари

Задължително поле