МВнР предупреждава пътуващите българи: В Полша въвеждат първо ниво на терористична заплаха заради Срещата на ООН за климата

Министерството на външните работи предупреждава пътуващите за или през Полша български граждани, че полските власти въвеждат в Силезия и Краков най-ниското, първо ниво на терористична заплаха от 26 ноември до полунощ на 15 декември 2018 г. Мярката е във връзка със Срещата на върха на ООН по въпросите на климата, която ще се проведе в Катовице на 3-14 декември 2018 г. Това съобщиха от пресслужбата на МВнР.

След въвеждането на първо ниво на заплаха органите на публичната власт са задължени да увеличат контрола си в обществените зони и публичните места. Допълнителни полицейски патрули ще контролират по улиците.

Припомняме, че във връзка със срещата на върха Полша въведе от 22 ноември временно граничен контрол на 264 пункта по границите си с Германия, Литва, Чехия и Словакия. Мярката ще е в сила до 16 декември 2018 г.

Съгласно информация на полската Гранична служба пътуващите граждани (автомобили) ще бъдат проверявани на базата на анализ на риска. Всеки гражданин следва да бъде готов да представи документ за самоличност при поискване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България