Горя изоставена къща в центъра на Бургас

Премиерът Борисов пристигна в Брюксел

Русия експулсира двама германски дипломати

Крис Дженър ще подари ботокс на дъщерите си за Коледа

Директорката на яслата, разследвана за насилие над дете: Тези кръвонасядания може да са получени навсякъде По думите на майката момиченцето станало асоциално, плашело се от всички и плачело

УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна въведе иновативно лечение за пациенти с напреднала болест на Паркинсон

Сгодена ли е Глория? (СНИМКА) Феновете й са убедени, че предстои сватбагло

В Поморие излязоха попчетата

Омбудсманът Диана Ковачева: Липсва пропорционалност между санкционирането и поощрението на шофьорите

Общинската избирателна комисия решава до седмица дали ще остане на поста си кметът на Благоевград

Марадона осъди Dolce & Gabbana за 70 000 евро

ВСС прие оставката на Цацаров като главен прокурор

Електрическите автомобили имат проблеми със зимните гуми На пазара се предлага само един модел, предназначен специално за такива коли

Японски коли за гостите на боксовата гала Луксозен транспорт за ВИП личностите на мача на Тервел Пулев

Откриха останки от изчезналия чилийски военен самолет с 38 души

МВР забрани снимането на оградата по турската граница Посещенията ще стават само след предварителна заявка

Край на разходките и правенето на снимки в района на оградата по българо-турската граница. Главна дирекция „Гранична полиция“ въведе пропускателен режим за пребиваване в стратегическата зона на „временното възпрепятстващо съоръжение“ (ВВС).

От ГДГП припомнят, че то е включено в списъка на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност.

Със заповед на министъра на вътрешните работи по протежение на преградното съоръжение е обособена стратегическа зона за сигурност до 300 метра от съоръжението. За осъществяване на законоустановени дейности зад него на места са изградени пешеходни или автомобилни портали. В тази връзка, след извършен анализ на риска, ГДГП създаде необходимата организация за осъществяване на пропускателния режим и реда за пребиваване в стратегическата зона на ВВС, съобщиха от дирекцията.

Посещенията и пребиваването на лица, както и осъществяването на всякакви дейности до оградата и в стратегическата зона, се съгласуват с директора на Главна дирекция „Гранична полиция“ или с директора на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово. При необходимост лицата, които ще пребивават в стратегическата зона, се придружават от служители на ГДГП.

На пребиваващите в стратегическата зона, се забранява следното:

– Извършване на действия, които биха довели до нарушаване на нормалното функциониране на ВВС, изградените портали, водостоци и прилежащия към съоръжението път;

– Внасяне и изнасяне на предмети и вещи, които биха довели до затруднения и невъзможност за функциониране и нарушаване целостта на ВВС;

– Фотографиране и заснемане на елементи на ВВС и прилежащия път;

– Извършване на умишлени действия, които могат да се определят от смесените гранични комисии като гранични инциденти, съгласно Спогодбата между България и Турция от 1967 г.

– Извършване на закононарушения съгласно действащата нормативна уредба.

„Гранична полиция“ осъществяват административно-наказателна дейност при констатиране на нарушения на определения ред за достъп до стратегическата зона и временното възпрепятстващо съоръжение, като обект от значение за националната сигурност.

При необходимост от пребиваване в обособената стратегическа зона или в близост до изграденото ВВС, както и за преминаване през обособените пешеходни/автомобилни портали по протежение на възпрепятстващото съоръжение, гражданите трябва да подадат заявка в ГДГП, РДГП Елхово или съответните гранични полицейски управления на регионалната дирекция – ГПУ Свиленград, ГПУ Елхово, ГПУ Болярово, ГПУ Средец и ГПУ Малко Търново.

Информация може да се поиска и от кметовете на населените места, намиращи се в близост до българо-турската държавна граница, с които е уточнен реда за подаване на заявки за преминаване през порталите на ВВС.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

 1. Какво ще прави Елена Йончева сега? Спряха 90 % от смешната и пропаганда.

 2. Да се въведат открити листи като преходна мярка преди въвеждането на изходни визи за българите.
  А чужденците ще бъдат водени лично от боко с въртолет.

  1. Пише се „вертолет“, но съм тъп и неграмотен, но затова пък голям русофил!

   1. Че си тъпо и неграмотно шизи спор няма! а въртолет идва … логично от правенето на врътки.

    1. Шизи, не ми се прави на отворен, чакай малко! Пиша на себе си! Аз съм луд! Трябва да ме освидетелстват. Всички да знаят, че аз, Кмнтр не съм на себе си и да не ми вярват на брътвежите.

 3. То всичко е заснето милион пъти . Както се казва кел файда от това….
  Бая пари се източиха оттам …велики приказси че всичко е ???????????????????????

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.