Световната банка одобрила кредитни гаранции от 750 млн. долара за Украйна

Белгийският премиер подаде оставка

Българските полярници пристигнаха на Антарктида

Централна роля в света иска Китай Никой не може да ни диктува какво да правим, отсече Си Цзинпин

Ники Хейли загатна какъв ще е американският план за мир в Близкия изток

Американски съдия разкритикува бившия съветник на Тръмп Майкъл Флин

ЕС призова Сърбия към конструктивен диалог с Косово

Евтина земя дават на млади фермери Целта е стопаните под 40 години да останат на село

Премиера на филм за дядо Добри в НДК

Христо Стоичков към фенове: Трудете се и не се предавайте! Стотици варненци извиха опашка за автограф от Камата

Чуждите инвестиции намаляха с 21% Задгранични компании продават бизнеса си в България

Искат Ценко Чоков обратно в ареста (обзор) Имал разрешение да отиде на зъболекар

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 декември 2018

Посланиците от ЕС поздравиха Лиляна Павлова за отличната работа в Триото Естония – България – Австрия

Елитът уважи изложба на Вежди Рашидов Шефът на парламентарната Комисия по култура представи 41 акварела и 14 скулптури глави, създадени през 2018 г.

МВР забрани снимането на оградата по турската граница Посещенията ще стават само след предварителна заявка

Снимка: Архив

Край на разходките и правенето на снимки в района на оградата по българо-турската граница. Главна дирекция „Гранична полиция“ въведе пропускателен режим за пребиваване в стратегическата зона на „временното възпрепятстващо съоръжение“ (ВВС).

От ГДГП припомнят, че то е включено в списъка на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност.

Със заповед на министъра на вътрешните работи по протежение на преградното съоръжение е обособена стратегическа зона за сигурност до 300 метра от съоръжението. За осъществяване на законоустановени дейности зад него на места са изградени пешеходни или автомобилни портали. В тази връзка, след извършен анализ на риска, ГДГП създаде необходимата организация за осъществяване на пропускателния режим и реда за пребиваване в стратегическата зона на ВВС, съобщиха от дирекцията.

Посещенията и пребиваването на лица, както и осъществяването на всякакви дейности до оградата и в стратегическата зона, се съгласуват с директора на Главна дирекция „Гранична полиция“ или с директора на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово. При необходимост лицата, които ще пребивават в стратегическата зона, се придружават от служители на ГДГП.

На пребиваващите в стратегическата зона, се забранява следното:

– Извършване на действия, които биха довели до нарушаване на нормалното функциониране на ВВС, изградените портали, водостоци и прилежащия към съоръжението път;

– Внасяне и изнасяне на предмети и вещи, които биха довели до затруднения и невъзможност за функциониране и нарушаване целостта на ВВС;

– Фотографиране и заснемане на елементи на ВВС и прилежащия път;

– Извършване на умишлени действия, които могат да се определят от смесените гранични комисии като гранични инциденти, съгласно Спогодбата между България и Турция от 1967 г.

– Извършване на закононарушения съгласно действащата нормативна уредба.

„Гранична полиция“ осъществяват административно-наказателна дейност при констатиране на нарушения на определения ред за достъп до стратегическата зона и временното възпрепятстващо съоръжение, като обект от значение за националната сигурност.

При необходимост от пребиваване в обособената стратегическа зона или в близост до изграденото ВВС, както и за преминаване през обособените пешеходни/автомобилни портали по протежение на възпрепятстващото съоръжение, гражданите трябва да подадат заявка в ГДГП, РДГП Елхово или съответните гранични полицейски управления на регионалната дирекция – ГПУ Свиленград, ГПУ Елхово, ГПУ Болярово, ГПУ Средец и ГПУ Малко Търново.

Информация може да се поиска и от кметовете на населените места, намиращи се в близост до българо-турската държавна граница, с които е уточнен реда за подаване на заявки за преминаване през порталите на ВВС.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

 1. Какво ще прави Елена Йончева сега? Спряха 90 % от смешната и пропаганда.

 2. Да се въведат открити листи като преходна мярка преди въвеждането на изходни визи за българите.
  А чужденците ще бъдат водени лично от боко с въртолет.

  1. Пише се „вертолет“, но съм тъп и неграмотен, но затова пък голям русофил!

   1. Че си тъпо и неграмотно шизи спор няма! а въртолет идва … логично от правенето на врътки.

    1. Шизи, не ми се прави на отворен, чакай малко! Пиша на себе си! Аз съм луд! Трябва да ме освидетелстват. Всички да знаят, че аз, Кмнтр не съм на себе си и да не ми вярват на брътвежите.

 3. То всичко е заснето милион пъти . Както се казва кел файда от това….
  Бая пари се източиха оттам …велики приказси че всичко е ???????????????????????

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.