МВР: Обстановката в страната е спокойна, постъпили са 14 сигнала за паднали дървета и клони

Сравнително спокойна е оперативната обстановка на територията на страната към този момент. На телефон 112 са постъпили 14 съобщения, предимно за паднали дървета и клони. Това съобщиха от пресслужбата на МВР във връзка с гръмотевичните бури с интензивни валежи.

Най-много сигнали са постъпили на територията на област Плевен – за наводнени пътни участъци и три сгради. Съобщения има и от градовете Кюстендил, Дупница, Петрич, Сандански и София.

Министерството на вътрешните работи предприе редица превантивни дейности, свързани с динамична метереологична прогноза. От ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ бяха изпратени предупреждения и указания за предприемане на мерки до областните управители и кметовете на общини.

Подобни указания са разпратени до всички структури на вътрешното министерство, като е създадена необходимата организация за повишаване на готовността на всички структури на ГДПБЗН за оказване на съдействие на местната власт, при необходимост. Дадени са необходимите указания за наблюдение на критичните точки от пътната и водна инфраструктура и за осигуряване на непрекъсната информация за тяхното състояние.

Коментари

Задължително поле