МВР: Протестът в Сливен блокира подхода към магистралата и откъсна от света две населени места, организаторът не е санкциониран

„Над 200 автомобила се бяха насочили на 11 ноември, по време на протеста, към сливенското с. Крушаре. Голяма част от тях блокираха пътната артерия от Крушаре към магистрала „Тракия”. От всички водачи са установени 26 нарушителя на Закона за движение по пътищата. Бяха паркирали нeправилно на пътното платно, създаваха опасност и пречки за останалите участници в движението. На практика селата Крушаре и Чокоба бяха откъснати от света, нито линейка, нито пожарна можеше да влезе. Нито пък някой да излезе”, така началникът на РУ на МВР в Сливен гл. инспектор Димитър Кикьов представи анализа на полицията за създадената ситуация по време на протестното автомобилно шествие срещу цените на горивата и автозастраховките.

На 26-имата са съставени актове, предоставена им е възможност в 3-дневен рок да подадат възражения. В срок да 6 месеца от МВР трябва да издадат наказателните постановление. Но според Кикьов, това вероятно ще стане до месец. Размерът на глобите варира от 20 до 150 лева.

По повод заявеното намерение на част от водачите да оспорят актовете пред съда като незаконосъобразни, Кикьов заяви: „Веселин Бонев, организаторът на протеста, не беше санкциониран. Неговият автомобил беше спрян извън платното и е без санкция. Защо той няма, а останалите имат, нека те се замислят”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България