МВР: Трите БМВ-та, заснети в настрещното на магистрала "Тракия", не са в нарушение

Трите автомобила "БМВ", които бяха заснети да се движат в насрещното платно на магистрала "Тракия" тази седмица не са били в нарушение. Това обясниха от пловдивската полиция, след като видеозаписи предизвикаха недоволство в социалните мрежи.

Във връзка с медийна публикация от 27 септември и разпространен видеоматериал за три леки автомобила от марката „БМВ“, които се движат насрещно по пътното в района на 130 км на автомагистрала „Тракия“ е извършена полицейска проверка, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив.

Установено е, че кадрите са заснети на 26 септември, след 14.10 ч., непосредствено след катастрофа и запалване на два тежкотоварни автомобила в аварийната лента край 127 км в посока София.

До приключване на огледа и с цел избягване на затруднение на движението в участъка на местопроизшествието е била създадена временна организация за обходен маршрут и по тази причина моторните превозни средства са били насочвани от служители на сектор „Пътна полиция“ към най-близкия пътен възел на 133 км (Войводиново).

Коментари

Задължително поле