Медведев: Ясно е за кои страни става въпрос за промени в ядрената доктрина на Руската федерация

Дмитрий Медведев

Въвеждането на промени в ядрената доктрина на Русия беше „събитие, което се очакваше. Това каза заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, коментирайки съответното изявление на президента на Русия Владимир Путин, което той направи в сряда, 25 септември, на заседание на постоянното заседание на Съвета за сигурност на Русия по въпросите на ядреното възпиране.

„Агресията срещу Русия от държава, която няма ядрено оръжие, но с подкрепата или участието на страна с ядрено оръжие, ще се счита за съвместна атака. Всички разбират за кои страни става дума“, написа Медведев в Telegram.

Той също така отбеляза, че „еквивалентна защита за Беларус в ядрената доктрина на Русия ще бъде създадена за „радост“ на Полша и многобройните пигмеи от НАТО“.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност призова „не само гнилия неонацистки режим, но и всички врагове на Русия, които тласкат света към ядрена катастрофа“, да помислят за последствията от решението за масирана атака по границите на Русия. Медведев подчерта, че актуализираната ядрена доктрина предвижда използването на ядрено оръжие в случай на пресичане на руската граница на самолети, ракети и БПЛА.

Той смята, че самата промяна в нормативните условия за използване от Русия на ядрени оръжия може да охлади плама на тези, чийто инстинкт за самосъхранение все още не е пресъхнал.

„Е, за мудните ще остане само римската максима: caelo tonantem credidimus Jovem Regnare”, подчерта Медведев.

Медведев също така отбеляза, че всички случаи, когато Русия може да използва ядрено оръжие, трябва да бъдат оценени в тяхната цялост, а окончателното решение ще бъде взето от президента на Русия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия