Медицинските сестри не са доволни от подписания рамков договор

Снимка: Архив

Медицинските сестри не са доволни от подписания рамков договор и разпънаха палатки пред Здравното министерство.

Около 17:30 часа някои от медицинските специалисти бяха поканени в Министерството на здравеопазването, за да обсъдят точно каква е неяснотата в подписването на рамковия договор, а всъщност палатките са там от 15:00 часа и главното недоволство на медицинските специалисти е фактът, че според тях това, което е записано в Националния рамков договор, едва ли ще се случи, информира БНТ.

Недоверието им е засилено от едно интервю с шефа на Здравната каса, според което интервю става ясно, че няма законово основание, което да позволява приходите от клиничните пътеки да могат да се разпределят за заплати.

Според медицинските специалисти разпределянето на заплатите пак ще става с някакви вътрешни правила на отделните болници, което тях не ги удовлетворява.

Самият министър на здравеопазването Кирил Ананиев от своя страна каза, че законодателни промени ще започнат още в края на работната седмица. Това обаче не удовлетвори медицинските специалисти. Те настояваха да се срещнат в 17:00 часа с него. Срещата започна около 17:30 часа и се провежда в момента.

Коментари

Задължително поле