Медицински университет-София затваря устата на Кунева

Ìèíèñòúð Ìåãëåíà Êóíåâà ñå ñðåùíà ñ øóìåíñêè ñòóäåíòè, áúäåùè ó÷èòåëè

Медицинският университет в София показва утре документацията и бюлетините, с които бе избран новият ректор на вуза проф. Виктор Златков след отзоваването на предишния – проф. Вихра Миланова. Това ще стане в 13:00 часа в ректората на МУ на 12-ия етаж, в присъствието на журналисти, представители на просветното министерство, на членове на общото събрание на вуза, както и на академичните среди.

Процедурата по проведения миналата седмица вот става публично достояние след като изборът на нов ректор бе оспорен от предишното ръководство на учебното заведение и от МОН. В нарушение на изискванията просветният министър Меглена Кунева дори поиска от университета да предаде цялата документация заедно бюлетините 24 часа след свикването на общо събрание – още преди те да бъдат обработени и описани.

Припомняме, че скандалът около МУ-София избухна след одит на МОН за дейността на вуза, който ведомството на Кунева избърза публично да оповести, още преди да бъдат изяснени обстоятелствата и фактите, свързани с работата на университета.

Представители на общото събрание на вуза коментираха пред „Труд“, че става въпрос за целенасочена и организирана кампания срещу бившето му ръководство в лицето на акад. Ваньо Митев и екипа му, при чието управление бюджетът на МУ беше увеличен от 7 на около 100 млн. лв. Доказателство за това е пълното мълчание на МОН за одитите в другите медицински университети у нас, при които са били открити много големи възнаграждения, притежания на яхти и т.н.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве