На 12 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 12.11.2019

Румен Радев: Трябва да върнем младите хора на спортните площадки и да ги научим да бъдат отбор Държавният глава участва в церемонията по случай 100-годишнината на баскетбола в България

Забраняват риболова в част от язовирите

Столични квартали остават без вода във вторник заради ремонти

Бизнес имотите привлякоха инвестиции за 1 трлн. долара

Връщат иззетите оръжия на Национално дружество „Традиция”

Наемателите в София все по-често търсят лукс Ръст от 50% на сделките

Банки докладват оборота при онлайн търговия

Кога мога да прехвърля отпуската си за следващата година?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 12 ноември 2019

Иде криза за инженери и лекари в следващите 10 г.

Боян Магдалинчев: Позицията на президента за избора на главен прокурор не е обсъждана официално във ВСС

Прокурори влязоха в болницата в Пазарджик заради ТЕЛК афера (обзор) По разпореждане на премиера Бойко Борисов директорът д-р Васил Вълчев е освободен

Крайната десница стана трета сила в Испания Социалистите спечелиха изборите, но с по-малко мандати

Менда Стоянова: Дори колите с Евро 4 ще имат около 20% намаление от екологичния данък

Целта на промяната в Закона за местните данъци и такси не е да се вдигат данъците и да се събират повече пари за общинските хазни. Смисълът е да се въведе екологичен компонент за старите автомобили, които замърсяван повече околната среда. Това заяви пред Радио Пловдив председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова.

„Тя обясни, че дори колите със сертификат Евро 4 – автомобили, произведени през 2005 г. и насам, всъщност ще имат намаление с около 20% чрез този екологичен коефициент. Увеличение ще има при наистина стари коли, които нямат екологична категория“, каза Медна Стоянова и допълни, че идеята е да се стимулират хората да купуват нови, екологични автомобили.

Ще има коли с двойно вдигане на данъка – от 26 до 48 лв. Това прави около 20-ина лева годишно, което е под цената на кутия цигари месечно, каза депутатът.

Менда Стоянова допълни, че това е първата стъпка за подобряване на качеството на въздуха, който е сериозен проблем особено за големите градове.

Председателят на бюджетната комисия се обяви „против“ идеята да се въвежда диференцирано подоходно облагане. Според Стоянова така няма да се реши социалното неравенство, а данъците на средната класа ще се увеличат и това ще ги демотивира.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.