Менда Стоянова за скандалите при патриотите: Сидеров пресоли манджата

Менда Стоянова. Снимка: БНТ

Доволна съм от срещата, която проведохме в рамките на голямата коалиция, когато се започнат разговорите от рано, много по-лесно се разбира идеята на един или друг и да излезем с консенсус, за да не го правим пред медиите. Това каза председателят на комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова по БНТ.

На този етап управлението не е застрашено, заради скандалите при Обединените патриоти, но Менда Стоянова изрази неодобрение към начина, по който се комуникира. "Мисля, че г-н Сидеров пресоли малко манджата, но той така е по-емоционален и винаги реагира", каза тя.

"Аз не смятам, че политиката на правителството и политиката на парламента са в тази посока. Ние сме провели редица законопроекти, правителството е приело редица поднормативни актове за намаляване на административната тежест, за създаване на по-добри условия за българския бизнес, за все по-голямо внимание към образованието и квалификацията на младите и по-възрастните хора. Реалните действия не говорят за "убиване на бизнеса", коментира Стоянова.

Според нея парламентът трябва да приеме ветото на президента Радев на Закона за приватизацията, което днес беше подкрепено от икономическата комисия.

Тя каза, че няма категорични данни, че нагреваемите цигари са по-малко вредни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика