Менда Стоянова: При нов управленски мандат ГЕРБ продължава програмата за саниране

Избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

ГЕРБ гарантира, че ако на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 26 март отново спечели доверието на българските граждани да управлява, националната програма за енергийна ефективност ще продължи. В това кандидатът за народен представител на ПП ГЕРБ в Пловдив Менда Стоянова увери заинтересовани граждани, чиято етажна собственост вече има сключени договори по програмата. "ГЕРБ се гордее с програмата за саниране, тъй като тя е обърната към хората. Затова не само ще финансираме сключените досега договори, но и ще я продължим и дори разширим обхвата й във всички български градове", посочи Менда Стоянова.

Според нея в сравнение с други страни от бившия социалистически блок програмата у нас е закъсняла, но след нейния старт хората виждат реалните ползи. "Панелните социалистически блокове, в които живеят стотици хиляди българи, променят облика си. Домакинствата получават апартаменти със завишена стойност и удължен живот. Намалява потреблението на електроенергия, а тази икономия рефлектира на национално ниво и спестява необходимостта да се строят нови скъпи енергийни мощности. Променя се и средата за живеене, тъй като около санираните сгради общините инвестират в обновление на цялостната инфраструктурата - правят градинки, алеи, детски и спортни площадки", обясни Менда Стоянова.

Положителен е и ефектът върху възраждането на малките и средните фирми от строителния бранш. Неслучайно Строителната камара също подкрепя програмата и дава отпор на спекулациите, че цените са твърде високи. "БСП спъваше програмата, нейни емисари обикаляха и плашеха хората, че ще им вземем апартаментите, че един ден ще трябва да плащат. Хората се страхуваха, докато не видяха, че няма такова нещо. Разбира се, когато човек иска да оплюва хубавото, той ще излъже. Ако искаме да получим максимална ефективност, трябва да се изпълнят всички необходими мерки за енергийна ефективност", категорична е Менда Стоянова, която е втора в листата на ПП ГЕРБ в Пловдив-град.

Тя е убедена, че разумният човек вижда и оценява програмата за саниране като нещо хубаво, което наистина работи и трябва да продължи. По думите й това ще се случи, ако на 26 март гражданите гласуват за ГЕРБ с номер 11 в интегралната бюлетина.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика