Метална ограда се стовари върху жена и дете в центъра на София

Кадър от БТВ

Метална ограда пада върху жена и дете в центъра на София на 20 декември, за инцидента се разбра вчера. Случило се е на ул. "Бачо Киро"13-15.

"Ще си потърся права в съда от този, който е отговорен", каза пред БТВ пострадалата Деница Аргирополус. Оградата се стоварва върху нея, когато се прибира заедно с дъщеря си. Майката успява да предпази с тялото си детето и да го избута. Оградата се стоварва върху нея и тя едва успява да се измъкне изпод тежкото съоръжени. Тялото й е в хематоми от лявата страна. Жената живее на 100 м от изоставената сграда и семейството й минава всеки ден покрай нея по няколко пъти. Този ден вятърът не е бил толкова силен.

"По информация от колегите от техническия отдел е на братя Ашраф. Сградата е обезопасена от неизвестни за общината хора. Преди няколко години дошли, почистили и обезопасили с оградни пана. Назначена била и охрана, но след известно време. Правени са предписание и проверки от администрацията", коментира районният кмет на "Оборище" Николай Александров.

От думите му стана ясно, че общинската администрация няма много механизми, по които да принуди собствениците да обезопасят постройката. Пострадала жена веднага е подала сигнал на тел. 112, попитали я има ли нужда от линейка, тя отказал медицинска помощ, но помолила да подадат сигнал за опасната ограда. В общината разбират една вчера от репортажите по телевизията и чак тогава премахват оградата от тротоара.

Коментари

Задължително поле