Алисия пак с нова дуетна половинка (ВИДЕО)

В Индонезия мият зърната за плътен и неповторим вкус Процесът “гилинг басах” е традиция при обработката на кафе

В Бургас демонтираха пейките от градинките

В София предстоят обработки срещу комари и кърлежи

Премиерът: Моят приятел, бившият френски министър Патрик Деведжиян, почина от COVID-19

Общинските съветници от БСП в Бургас предлагат мерки за защита на гражданите и бизнеса

Скочиха цените на лимоните и джинджифила във Велико Търново Поскъпването е заради повишеното им търсене за профилактика срещу коронавируса

Брюксел готви промени в дългосрочния бюджет на ЕС до 2027 г.

Няма кой да обере плодовете и зеленчуците във Великобритания На Острова търсят 90 000 селскостопански работници от Източна Европа

Роналдо и „Юве“ без заплати за 4 месеца

Задържаха за 72 часа нарушител на задължителната карантина в София Отказал да подпише формулярите при пристигането си на Летище София

Д-р София Ангелова: От усложнения от свински грип у нас загинаха много млади хора

Клоп обвини УЕФА в криминално престъпление

Министър Ангелкова: Ще има фалити на туроператори, ако тази ситуация продължи над 3 месеца

Сухиндол почете жертвите от Балванската битка

Мечка се появи в Сливенския Балкан Дивото животно не е виждано от десетилетия в този край

Кафява мечка е била забелязана в Балкана над Сливен. Това съобщи началникът на Планинската спасителна служба Николай Сотиров.

Информацията е предоставена от турист, който в събота бил на поход към местността Карандила. „Човекът не е пострадал. Изплашил се е, разбира се. Но е успял по-късно да направи снимки на следите, оставени от мечката“, съобщи за „Труд“ Сотиров.

Дивото животно е било видяно до горната станция на лифта. Мечката се е придвижвала към хижа „Карандила“, в участъка до асфалтовия път край телевизионната кула.

„На очевидеца му се е сторило, че е мярнал и малко мече. Но не беше категоричен“, добави ръководителят на спасителите.

Планинари с дългогодишен стаж съобщиха, че не са виждали мечки от десетилетия насам.
„Допускаме, че животното е емигрирало в нашия район. Вероятно е слязло по-надолу, защото е привлечено от храната, която туристите оставят след себе си“, коментираха от Планинската спасителна служба.

От там призоваха, ако бъде забелязано дивото животно, да не се пресича пътя му. Ако все пак е в близост, хората трябва да вдигат шум и в никакъв случай да не му обръщат гръб.
„Ако все пак разстоянието ни от нея е критично малко, трябва да се правят само бавни движения, да се говори монотонно и тихо.

Да се изчака, докато тя се оттегли, или много бавно да се измъкваме назад, без да изпускаме поглед от нея и да се внимава да не се спънем, защото падането на земята най-вероятно ще провокира атака“, казаха още те.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.