4,6 млн. европейци са гласували в допитването за лятното часово време

Трябва работеща добивна индустрия за да задържим младите хора

Тракийски дворец крие светилище на Дионис Прецизно геодезично заснемане показва уникален обект, главната част в него е 30-метрова церемониалната тронна зала

През 2017 г. с 11 милиона тона повече е добивът в минната индустрия Заплатите в сектора не спират да растат и достигнаха 18 414 лв. годишно

Пожарникар загина, след като пожарна се обърна в крайпътно дере край Куклен

Оставиха в ареста младежа, блъснал деца на тротоар в Петрич

България има предпоставки за силна и работеща минна индустрия

Двама убити и четирима ранени имами при стрелба в мюфтийство в Източна Турция

Словенският парламент утвърди Мариан Шарец на поста министър-председател

Кирил Добрев: В държавата на ГЕРБ, МВР аутсорсва управленска дейност с обществена поръчка

Катастрофа затрудни движението на изхода от София в посока Владая При инцидента няма загинали

Крум Зарков: Четвърт милион души остават без застраховки, държавата да ги обезщети и защити в Кипър

Сайтът на агенцията по околна среда не работи

Един от убийците на Стоян Балтов е задържан в Южна Африка

Гърци подаряват имотите си на държавата заради високите имотни данъци

МЗХГ: Има промяна в начина на субсидиране на животновъдите

Снимка: Pixabay

Има промяна в начина на субсидиране на животновъдите. Като тази промяна беше споделена с бранша, каза пред БНТ Силвия Василева, нач. отдел „Животновъдство“ в земеделското министерство.

Тя обясни, че европейското законодателство изисква, ако се направи някаква промяна в схемите за директни плащания това да бъде обявено в ЕК – нотифицирано. Срокът беше месец август 2016 г. и промените са направени приз 2016 г.

Преди този срок в земеделското министерство беше направено едно широко обществено обсъждане, където бяха представени всички промени в обвързаната подкрепа, която касае не само животновъдството, но и растениевъдството. В резултат на тази дискусия възникнаха спорни въпроси по отношение на това каква трябва да бъде реализацията на млякото.

„За първи път имаме две схеми за планински райони, където е отчетен този труден характер. И затова двете схеми са разделени като е отчетено допълнително и размера на стопанствата. Едната схема е за малките дребни стопанства като целта беше тези хора наистина да останат там на място, защото там фермерството е по-разпокъсано и подпомагането се дава на ферми, които отглеждат от 5 до 9 крави. Там няма реализация на мляко, а е на глава, и това е схема, която се прилага за първи път. При втората планинска схема тя е за стопанства от 10 и повече животни и там наистина реализацията е 1500 кг – тук дори сме отчели онази част от млякото, която фермерите използват за изхранване на животните, т.е. приспаднали сме тази част на млякото. През 2017 г. за първи път се прилагат тези схеми.“, обясни Силвия Василева.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.