Миков: БСП се управлява еднолично, вотът на недоверие беше провал

Всички тенденции са налице, че БСП се управлява еднолично. Взимат се решения, които не могат да минат през органите на партията и да стигнат от членовете и ръководните дейци. Това каза бившият председател на БСП Михаил Миков по БТВ.

Вотът на недоверие за сигурността беше един провал, не породи онази нагласа за нужда от промяна в сектора и не затвърди убеждението, че БСП е алтернатива, добави Миков.

В момента се нарушават принципите на колективното ръководство, а с това БСП беше известно. Например при вота на недоверие - темата му не беше обсъждана на националния съвет, каза още той.

По думите му тези политически действия се решават в тесен кръг – от лидера Корнелия Нинова и няколко души около нея.

„Наблюдават се отношения с големи организации – Хасково, Казанлък например, където се фаворизират близки и предани хора на ръководството. Друго организации пък затъват – Монтана например”, посочи още той.

Според него вътрешната криза в левицата не е заради предстоящите избори, а заради опитът да се контролира всичко и да се взимат еднолични решения.

Миков посочи, че по повод напускането на Жельо Бойчев има напрежение. „Има всякакви версии, известна е близостта му с Румен Овчаров например. Със Спас Панчев е същият случай. Не е ясно защо си тръгна, ясно е, че БСП свива своите съюзници”, подчерта той.

Коментари

Задължително поле