„Милан“ проучва Кирил Десподов

Скаутското звено на „Милан“ има за задача да проучи качествата на Кирил Десподов от ЦСКА. Новината разкриха медиите в Италия, след като стана ясно, че на „Сан Сиро“ търсят ляво крило, с което да се подсилят през зимата. Това е била и причината агент, близък до футболист №1 на България за 2018 година, да изпрати визитката му на италианския колос.

„В офисите на клуба пристигат множество предложения за нови играчи – се казва в материал на milannews.it, цитиран и от „Tuttomercatoweb“. - Сред тях е и българският нападател Кирил Десподов, който ще бъде оценен от "росонерите.“

Родният национал вече няколко пъти призна, че е готов за трансфер зад граница. Ситуацията около него следят други клубове от Западна Европа и Острова. Шансовете „Милан“ да изпрати оферта на „червените“ обаче не са особено големи. Плюс за Десподов е неговата цена, която няма да е проблем за гранда от Милано – около 5 млн. евро. Не е тайна, че на „Сан Сиро“ пипат с кадифени ръкавици всичко, свързано с бюджета, след като бяха санкционирани от УЕФА за нарушаване на финансовия феърплей.

На Ботуша разкриха и още една любопитна подробност от „Милан“ - клубът е увеличил приходите си с едва 2% за последните 10 години, според „Calcio a Finanza”. Само за справка, градският съперник „Интер“ се радва на ръст от 67%. Според проучванията, „росонерите“ са на последно място от европейските грандове по този показател.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ