Министърът на МВР: Митниците ще изготвят Наредба за видеонаблюдение в данъчните складове за горивата

От Агенция „Митници“ ще бъде изготвена Наредба за изграждане на видеонаблюдение в данъчните складове на горивата. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на изслушване в Комисия за вътрешна сигурност и обществен ред относно неговите първи впечатления от новата система за наблюдения и контрол на горивата.

„Новата система е свързана с действащи системи от различни институции, които са обединени в един център, който им дава по-добра възможност за анализ на всички рискове и по-голям контрол при доставка по вода“, обясни министър Маринов, като уточни, че доставката се осъществява на пристанищата.

„Идеята беше това да се обедини в един център, за да може служителите, които работят там да могат да контролират целия процес от появата на танкера в България до включването му в измервателни уреди и разтоварването на петролните продукти“, обясни той. „Системата ще бъде надграждана, ще бъде изготвена наредба от Агенция „Митници“, с която се цели да се задължи изграждане на видеонаблюдения и в данъчни складове, така, че да може да се следи и последващият процес от доставката до дистрибуторските мрежи. Това ще даде възможност да обхванем целия процес от входа на горивата до излизането им на крайните обекти и потребителите“, изтъкна той.

„Планираме и се подготвяме, както за европейските избори, така и за абитуриентските балове. В интерес на истината след системно прилагане на мерки, мисля, че сме дисциплинирали и абитуриентите. Все по-дисциплинирани стават в шествията си, надявам се тази година да е още по-добре“, обясни Маринов в отговор на въпрос за предприетите мерки във връзка с осигуряване на нормални условия за провеждане на предстоящите европейски избори в страната.

„Предприели сме всички мерки, имаме необходимия ресурс, дали сме финансовите разчети във връзка с изборите към Министерски съвет и Министерство на финансите, за да може да планираме допълнителни средства, защото се падат три почивни дни, европейски избори и абитуриентски балове“, изтъкна той. „Ще е необходим целият наличен ресурс и полагане на извънреден труд от служителите, но сме сигурни, че ще позволим изборите да се случат в един добър обществен ред“, увери вътрешният министър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България