Кралев откри ледена пързалка на „Юнак“

Катастрофа блокира Околовръстното на Пловдив

Обновено за 4 млн. лв. училище отваря врати в Търговище 10 млн. лв. са инвестирани в образователни звена в града

Всеки трети българин ще отдели от 100 до 200 лв. за подаръци Повечето ще заложат на модни артикули

ГДБОП разби престъпна група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация

Български шофьор загина в катастрофа с тирове в Италия (ВИДЕО)

Може ли да имаме повече от един трудов договор едновременно

Студенти отбелязват празника си в Пампорово и догодина

Строителите на мирен протест Изкарват 1000 машини на Цариградско шосе в София, няма да пречат на гражданите

Благотворителен календар на Fibank подпомага българския спорт

Център „Алеф” поставя начало на музейна сбирка „Историята на еврейската общност в България“

„Антикорупция“: Оттегляме искове за отнемане на имущество за 21 790 660 лв. заради решението на ВКС

Иванчева за разрешителни за Ваклин: Три пъти по седемдесет и пет и ще ги получи (СТЕНОГРАМИ ОТ СРС) Двадесет си е нормална оферта, казва подсъдимата за подкуп бивша кметица на "Младост" на посредника Дюлгеров за неговата комисионна

Спират водата на хиляди варненци за цяло денонощие

Окръжната прокуратура в Търново поиска арест за убиеца на бабата от Бяла черква

Министър Ангелкова: Фокусирано ще работим за популяризиране на 12-те винено-кулинарни дестинации

Фокусирано ще работим за популяризиране на проекта „Сподели България“, който включва разработването на 12 винено-кулинарни дестинации. Маркетинговата кампания ще е част от следващия етап в реализацията на инициативата. Предвижда се създаването на рекламни материали, както и включването във всички информационни брошури на министерството. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова във Враца след провеждането на шестата кръгла маса по проекта.

Тя обясни още, че след като дестинациите бъдат утвърдени от бизнеса и местната власт, те ще бъдат дигитализирани и качени във всички онлайн платформи, с които министерството работи, както и на официалния сайт на ведомството, съобщиха от Министерство на туризма.

Броят на дестинациите – 12, е избран, за да отговаря на броя на месеците в годината. Те са разположени на територията на цялата страна и включват 55 общини, близо 120 туристически забележителности и характерните за всеки регион вино и кулинария.

„Считаме, че проектът с разработените 12 винено-кулинарни дестинации ще допринесе повече посетители да се насочат към вътрешността на България и към по-малко познати места“, посочи министър Ангелкова. И допълни, че това ще съдейства за по-голяма разпознаваемост на районите и утвърждаването на страната като целогодишна туристическа дестинация.

Анализ на Световната организация по туризъм показва, че гастрономията е отличителен и стратегически елемент при определянето на имиджа и марката на дестинацията. Именно гастрономията се нарежда и в топ 3 причини за посещения на дадена дестинация според туристите, като преди това са културните забележителности и природата.

Досега в рамките на проекта „Сподели България“ в проведените 5 кръгли маси участваха над 400 души – представители на национални и регионални туристически сдружения, хотелиери, туроператори, местни земеделски и винопроизводители, каза министър Румен Порожанов. Той поясни, че са получени редица предложения и всичките техни препоръки вече са отразени в проекта.

В срок от 2 седмици всички желаещи могат да изпращат своите коментари и предложения, за да се финализира проектът и да продължи напред с популяризирането на инициативата, информира министър Ангелкова.

Тя благодари на кмета Калин Каменов за домакинството и за ангажираността на проекта и последователната работа на местната власт за развитието на туризма в региона. В местата за настаняване с 10 и повече легла в област Враца за периода януари-август са отседнали близо 26 хил. гости, реализираните нощувки доближават 54 хил., а приходите от тях са над 1,455 млн. лв., отчита се увеличение от около 2%, което, макар и неголямо, показва напредък и трябва да продължим в тази посока.

Кметът на община Враца Калин Каменов благодари на министрите Ангелкова и Порожанов за възможността общината да е символичен домакин на събитието на двете ведомства. Той коментира, че е много важно туристическите продукти да се промотират, и ще разчита на още по-добро сътрудничество в бъдеще.

В заключение министър Ангелкова призова представителите на местните власти и туристическия бизнес да се включат в надпреварата за третите Годишни награди в туризма, които министерството организира. Призьорите ще бъдат определени чрез обществено гласуване, а победителите ще получат наградите си на официална церемония на 11 декември в София.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.