Министър Вълчев: Основните задачи, които обсъждаме, са подобряването на материалната база и модернизирането на процеса на обучение

Снимка: Архив

Основните задачи и предизвикателства пред образователната система, които обсъждаме, са подобряването на материалната база и модернизирането на процеса на обучение. Това посочи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на посещението си в град Силистра, съобщават от МОН.

На среща с ръководството на общината и народни представители, министърът и председателят на ресорната комисия в Народното събрание Милена Дамянова, обсъдиха заниманията по интереси и ремонтите на училищата в областта. По-голяма част от образователните институции вече са реновирани с осигурено финансиране по различни програми. "10% от средствата за заниманията по интереси остават на разположение на общините, за да могат да се реализират съвместни междуинституционални проекти“, отбеляза министър Вълчев и апелира да се организират повече пътувания за учениците и посещения на културно-исторически обекти в страната.

Министър Вълчев посети ремонтираните детска градина „Роза“ и ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в града. По време на срещите си с ръководствата на образователните институции и учителите бяха обсъдени изпълненията на проекти, допринесли за промени както по отношение на сградния фонд и модернизация на оборудването, така и в методите на преподаване. "Най-важно е доверието и взаимодействието с родителите", подчерта министър Вълчев. Той обърна внимание на възможностите за обмяна на практики между училища и отново посочи, че най-важната иновация е креативният учител. В ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" работят за привличане на млади учители, като сред дейностите беше отбелязана добрата база и провеждането на часове от студенти по предмет "Физика".

Коментари

Задължително поле