Министър Данаил Кирилов: Гордея се със законопроектите си

Снимка: Архив

Определено се гордея със законопроектите си. Това каза пред БТВ министърът на правосъдието Данаил Кирилов в отговор на въпрос гордее ли се със законопроектите си.„Малко ме шокира обръщението министър на правосъдието, но се налага да свикнем. Приемах с голяма любов работата, която вършех в Народното събрание. Преходът при всички положения създава и вътрешно напрежение“, коментира той.

„Назад във времето съм имал възможност да покажа административен опит и управление на администрация. Смятам, че това не е ново предизвикателство, но предизвикателството за Механизма за сътрудничество и оценка е много сериозно“, посочи Данаил Кирилов.

В отговор на въпрос имал ли е право на избор за поста или премиера го е посочил, той заяви: „Смятам, че при всички положения имам право на избор. Възприемам се като свободен човек. Имаше процедура на номинации, имаше моменти, в които имаше и други варианти“. Министърът допълни, че е имало вариант сегашен зам.-министър да стане министър, както и да се избере представител на магистратурата. „Като юрист казвам, че приемам мандата като тежко и сериозно възлагане. Смятам, че съм длъжен да дам всичко от себе си, за да се справя“, подчерта Кирилов.

Приемникът на Цецка Цачева приемал мандата като тежко и сериозно възлагане. Той отрече твърденията на депутата от БСП Крум Зарков, че името на Данаил Кирилов е замесено във всеки скандал. "Не е имало лобистко законодателство. Няма закон, който е бил атакуван, по отношение на който да е показано, че аргументите са правилни", поясни той.

"Не следва да има никакво съмнение спрямо моята връзка с премиера и с партията. Приел съм каузата и съм приел да бъда един от бойците и експертите на ГЕРБ. Истината е, че когато през 2005 година при частичните избори Борисов бе избран за кмет на столицата, всичко в общината се промени, настъпи прозрачност. В общи линии тогава прозрях истината за ГЕРБ. По това време имах известни сблъсъци с БСП и те имаха проблеми с моята позиция, тъй като тя не беше удобна за групата по един или друг начин. Постоянно бях изолиран от тях. А аз винаги съм бил политически коректен в политическата борба и винаги съм се борил за качеството на законодателството'', коментира Кирилов.

Данаил Кирилов коментира и скандала "Апартамент гейт". "Законов проблем няма. Разбира се аз фактите и обстоятелствата съм ги възприел от медиите, не съм изгледал нито един документ. Морален проблем има с оглед възприятието. В конкретния случай, след като обществото е особено чувствително. В момента имаме ескалация по една конкретна тема. Това е скандал, а не юридичски факти", категоричен бе Данаил Кирилов

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България