Министър Караниколов: Само от началото на годината сме спрели от пазара един милион литра некачествено гориво

Снимка: Архив

Правителството продължава да изпълнява заложените политики. Приоритети в политиките на правителството са образованието, социалната сфера, здравеопазването, увеличаване на доходите, коментира пред БНТ икономическият министър Емил Караниколов.

За тази година имаме около 400 млн. лева повече за образование, в социалната сфера имаме също увеличаване, отчете Караниколов.

"Тук ще обърна внимание на протестите на хората с увреждания, на майките, не само тези, които протестират, те 20 години и повече не са видяли решение на техните проблеми. В момента те виждат в това правителство решение, те не искат да се смени правителството и да дойде ново да реши техните проблеми", заяви Караниколов.

Разбира се, че 150 милиона увеличение само за хората с увреждания, след като навършат 18 години не е решение, те искат и среда, обясни той. "Затова този закон, който е внесен, трябва да работи, той няма да реши всичките проблеми", коментира Караниколов.

"Независимо какво се случва, това правителство решава проблемите и основни проблеми в момента са увеличаване на доходите. Но ако чувате - никой от опозицията не казва минималната работна заплата ще е 1000 лева, не, правителството има управленската програма, там е казано, че минималната работна заплата до 2021 година ще бъде 650 лева, средната работна заплата - 1050", коментира министърът.

Министерството на икономиката чрез държавата агенцията по метеорология и технически надзор контролира качеството на горивата.

"Само от началото на годината сме спрели от пазара един милион литра некачествено гориво. Проверките продължават и ние се занимаваме с това. А относно цените на горивата - първо това е наистина международни пазари и другото - КЗК следи дали няма картел, монопол или изкривяване на пазарите", каза Караниколов.

Проблемът е в доверието, убеден е министър Караниколов.

"Хората нямат доверие, хората са на ръба, за съжаление ние нямаме магическа пръчка и никой не е обещавал нещо невъзможно, тоест доходи минимални над 1000 - 1500 лева. Това ще стане с времето, няма как - ние почнахме от дъното и настина малко по малко нещата се развиват. Икономиката ни върви", каза още министърът.

Коментари

Задължително поле