Министър Кралев откри три спортни турнира във Варна

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се включи в редица спортни събития във Варна.

По време на посещението си в морския град Красен Кралев откри Черноморските младежки игри с турнир по гимнастика, организиран от Йордан Йовчев, съобщиха от ММС. Игрите са част от част от инициативата Европейска седмица на спорта #BeActive, на която Министерството на младежта и спорта е координатор. Легендарният български състезател е неин посланик.

Министър Кралев приветства младите таланти и им пожела да имат куража и успеха на най-големия ни гимнастик.

Йовчев от своя страна благодари на Красен Кралев за отношението към спорта и на Община Варна за съдействието, което им оказва.

Спортният министър се включи също така в откриването и награждаването в V Международен и Държавен турнир по художествена гимнастика „Морски звезди“ и Приз Меглена Михайлова, организиран от КХГ „Грация“ Варна, с финансовата подкрепа на ММС и Община Варна.

В състезанието се включиха 13 отбора с над 300 участнички в различни категории.

Красен Кралев връчи и специални награди на младите футболни таланти във втория турнир за развитие на детско-юношеския футбол. Инициативата е по програма на ММС и БФС и се проведе в Аксаково.

Заедно с инж. Атанас Стоилов наградиха с футболни топки и спортни екипи отборите на ФК “Аксаково”, МФК “Тича”- Варна, ФК “Вихър 2016” - Вълчи дол, ФК “Провадия”, ФК “Варна 2017”, ФК “Спартак 1918”, ОФК “Варна”, ФК “Спортист Михалич”, ФК “Камчия 2015” - Старо Оряхово, ФК “Искра” - Генерал Киселово.

Министър Кралев стана свидетел на оспорвани битки по време на грандиозното кикбокс събитие - Savages Kickboxing Galа, което се проведе в Двореца на културата и спорта.

По време на галавечерта се състояха 10 срещи между млади таланти, утвърдени състезатели, включително и женски двубой по правилата на кикбокса.

На събитията присъстваха още Иван Портних, Кристиан Димитров- директор на Дирекция „Спорт“ към община Варна, Мартин Байчев - председател на постоянна комисия „Младежки дейности и спорт“, д-р Христо Кьосев – управител на Медицински Център за Рехабилитация и Спортна Медицина - Варна, Анелия Синабова - гл. експерт на ММС, народният представител Владимир Вълев и др.

Коментари

Задължително поле