Обществената трапезария в Търново ще работи без прекъсване цяла година

Румен Радев удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Иво Прокопиев участва в „зелени“ проекти за 11.7 млн. лв. Броил врабчета, снимал орли, лобирал за промяна на екозакони

Бургаска учителка се нуждае спешно от кръв

Свлачище застрашава пешеходци и коли край Дебелец

ВСС прие оставката на Красимир Влахов

СГС даде ход на делото срещу Йоан Матев

Отиде си Георги Марков

Как един посланик застава зад истината Меглена Плугчиева оборва неверни публикации за България в “Нойе Цюрхер цайтунг”

Турски военни самолети са извършили 42 нарушения на гръцкото въздушно пространство

850 000 лева идват в Сливен за подкрепа на деца с увреждания и семействата им

Над 20 % от варненските ученици отиват в западни ВУЗ-ове Англия, Холандия и Дания са най-предпочитани дестинации

Оперираха Делио Роси

Варненци пак искат паметен знак на Пламен Горанов

Ръководителят на Районната прокуратура в Пазарджик Георги Кацаров е подал оставка

Министър Николина Ангелкова пред “Труд”: Няма как да пренасоча средства, които не са били дадени или договорени

Николина Ангелкова, служебен министър на транспорта в кабинета “Близнашки” и настоящ отговорник за туризма в правителството на Бойко Борисов, коментира пред “Труд” инцидента.

– Г-жо Ангелкова, как ще коментирате информацията, изнесена във в. “Труд”, че като служебен министър сте спрели ремонт на жп трасето през Хитрино и сте пренасочили парите към отсечката Септември – Елин Пелин?

– За мен наистина са много необясними твърденията на господин Данаил Папазов. Разбирам неговите политически амбиции. Неотдавна участва в битка за кандидатпрезидентското място заедно с Пламен Орешарски. Бил е министър на транспорта в неговия кабинет и за мен е странно, че не обяснява нещата по същество. А именно, че транспортната инфраструктура по принцип се дели на разширена и централна тенти мрежа съгласно изискванията на Европейската комисия, а ние сме държава членка на ЕС. А ЕК никога не е предвиждала, договаряла или обещавала някакво финансиране за жп линията Русе – Варна, защото тя е разширена тенти мрежа. Няма как да пренасоча средства, които не са били дадени или договорени към друг проект.

– Тогава на какво отдавате тези твърдения на господин Папазов?

– Много ми се иска да вярвам, че това не се дължи просто на изкуствено свързване на трагичния инцидент в Хитрино и се използва ситуацията за политически цели.

– Изваждали ли сте от приоритетните трасета Варна и Русе, докато сте били служебен министър?

– Не съм вадила нищо от приоритетните трасета. Всъщност всичко, което беше изпратено като възможни проекти за финансиране, ние сме го продължили. ЕК съгласно правилата на регламентите, както на регламента за тенти мрежата, приоритизира на първо място централната тенти мрежа. Това са правилата, на които всички ние трябва да отговаряме, и поради тази причина, дори и да искаме на първо място да сложим Русе – Варна, образно казано, ние няма да отговорим на правилата.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Не показвайте снимки на тази госпожа – освен туристите , плаши и децата .

  2. Тя може да не е красавица, но е млада и напориста! А грозника Папазов е дърт, крадлив и грозен като смъртта! Не се накраде нито в пристанището, нито като министър! Ами я проверете кого назначи за шеф по негово време и с кого окраде парите на “Железопътна инфраструктура”? Сега Ангелкова му виновна! Вместо да е в затвора с приближените си, той интервюта дава по медиите!! Изрод долен! Изби хората, ламтящ за пари!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.