50-годишна история Рецитаторски конкурс за унгарска и българска литература превключва онлайн Изпълнителите ще си поделят 8 500 лв. награден фонд

Бургазлия раздава юмруци на автомобил

Крадат буркани с мед и хидроизолация

Прокуратурата пита АМ „Митници“ за количествата спирт в данъчните складове

Офталмолог: Пациентите с лещи са най-предпазени от коронавируса

Спецакция в пловдивското село Трилистник, пристигна Иван Гешев

Женкарят Вито Шнабел сложи в колекцията си и Ирина Шейк 33-годишният галерист обича зрели дами

Русия започва клинични изпитания на две лекарства срещу коронавируса

Скъп козунак, но с български яйца за Великден Ракията е един от най-търсените продукти в малките квартални магазини, а това вдига цената й

„Епъл“ ще произвежда предпазни шлемове за лекарите (ВИДЕО) Компанията е осигурила 20 милиона маски чрез магазините си

24-годишен опитал да осуети проверка за незаконно придобиване на дървесина Мъжът е с мярка задържане за 72 часа

Бил Гейтс: Животът може да се нормализира, когато се осигури ваксина срещу COVID-19 за всички

„Тесла“ показа свой прототип на респиратор (ВИДЕО)

Заловиха подпалвач на птичарник

Народният театър излъчва онлайн откъси от най-хитовите си постановки

Министър Порожанов: За 32 къщи за гости е поискано пълно възстановяване на сумите

До момента са проверени 110 къщи за гости, за 32 от тях имаме искане за пълно възстановяване на сумите. Това обяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов на брифинг в Министерски съвет.

Той обвини, че в периода от 2007 г. до 2013 г. са построени 746 къщи за гости в европейски пари по Програмата за развитие на селски райони, по която са отпускани средно по около 135 хил. евро.

От Фонд „Земеделие“ са проверили около 18% от всички къщи за гости – общо над 110 къщи за гости, като по тях са направени актове и са предявени за възстановяване над 10 млн. лв.

„За 32 от тях имаме искане за пълно възстановяване на сумите, а за останалите – частично или финансова корекция, в зависимост от изпълнението на бизнес плана“, обясни земеделският министър.

Порожанов посочи, че ще бъде извършена цялостна масова проверка на всички къщи за гости, независимо дали им е изтекъл мониторинговият период или не. „И ако се установи, че има пропуски в отчетите, ще бъдат налагани съответните финансови корекции или пълното възстановяване на сумата. Проверката трябва да се движи възможно най-бързо“, каза министърът

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

  1. Порожанов Майка българка /баща руский человек пак и пак!

  2. А кой трябваше да проверява преди? Защо не е проверено? Редно е който не си е свършил работата също да заминава …

  3. А защо не уговорите тарикатите с къщите да развиват туристичестическа дейност? Защо трябва да връщат пари? Излагаме се пред света!

  4. Вярно казва Иван – кой трябваше да проверява ПРЕДИ ДА СЕ ОБЪРНЕ КАРУЦАТА? А тези, който трябва да проверяват други неща като къщи, блокове, пътища, паркове, асансьори, тунели и мостове – работят ли или карат по български „бал съм му мамата“? Ще се оправдават ли ПОСТФАКТУМ? А този, който трябва да проверява проверяващите?

  5. Що за глупост?! ЗАЩО КЪЩИТЕ СЕ ФИНАНСИРАТ ОТ ФОНД ЗЕМЕДЕЛИЕ? Земеделска дейност ли ще развиват бенефициентите или туристическа? Каква е тази каша, мъгла? Какви са тези недомлъвки и съзаклятия? М-вото на туризма защо не си поиска контрола в/у евросредствата? Да смятамe ли,че са обвързани с Фонда по системата „Аз на тебе, ти на мене“: ние няма да се обаждаме, но Фонда ще пусне гювеч на наши хора?

  6. А наказания за финансова измама или награждаваме нашите с инфлация 30- 100%?

  7. А като обжалват , и съда ще ги отмени

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.