Михаел Шумахер е бил приет за лечение във френска болница

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е бил приет вчера в болницата "Жорж Помпиду" в Париж за "тайно лечение", твърси френският вестник "Паризиен". 50-годишният германец получи тежка травма на главата, докато караше ски във френския курорт Мерибел през декември 2013 г.

Лечението е в отделението за сърдечносъдова хирургия и се извършва в условия на пълна секретност. Според "Паризиен" Шумахер е в ръцете на едно от най-големите светила в сърдечната хирургия - професор Филип Менаш. 69-годишният доктор е пионер в използването на клетъчна терапия за сърдечна недостатъчност. В болницата е забелязана и друга знаменитост - проф. Жерар Саян от Института за мозъка и гръбначния мозък в Париж.

При транспортирането до болницата вчера носилката на Шуми е била покрита със синьо одеало, което закрива напълно тялото и лицето му.

Според "Паризиен" тайното лечение на Михаел Шумахер започва от днес и ще продължи до утре сутринта. Професорът и ръководството на болницата "Помпиду" отказаха всякакви информации под предлог за запазване на медицинската тайна.

Оказва се, че Шумахер още два пъти е бил транспортиран в "Жорж Помпиду" тази пролет, като и двата пъти е пристигал с хеликоптер от Швейцария.

След инцидента със ските през 2013 г. Шуми претърпя сложна мозъчна операция в клиника в Гренобъл, Франция. Той бе поставен в изкуствена кома за няколко месеца. От 5 години семейството на един от най-известните и обичани спортисти пази в пълна тайна състоянието му.

Коментари

Задължително поле