Михайлов и Хубчев на жребия в Дъблин

Áîáè Ìèõàéëîâ ïðè ãë. ïðîêóðîð Áîðèñ Âåë÷åâ

Борислав Михайлов и Петър Хубчев ще присъстват на жребия за европейските квалификации в Дъблин в неделя. Много вероятно в делегацията ни да се включи и първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков, който е отговорник за националните отбори.

България е в трета урна, а топките „ще се завъртят“ в 13 ч българско време. Общо 55 отбора ще научат съперниците си в ирландската столица. Двата най-добри тима във всяка група ще се класират за Евро 2020. Към тях ще се присъединят и четирите шампиона от урните в Лигата на нациите.

Поставени на първо място в групите са Белгия, Хърватия, Франция, Италия, Полша и Испания. До тях се нареждат четирите първенци от първа урна на Лигата на нациите – Англия, Холандия, Швейцария и Португалия. Нашият тим не може да се падне с Финландия, Израел, Северна Ирландия, Норвегия, Ейре, Шотландия, Сърбия, Словакия и Турция.

Борислав Михайлов ще участва и в редовно заседание на изпълнителния комитет на УЕФА. 650 гости ще бъдат в Дъблин. Жребият ще бъде предаван от повече от 70 тв канала, чиято обща аудитория е 120 милиона зрители. Евро 2020 ще бъде в 13 различни държави, като финалите са в Лондон.

Коментари

Задължително поле