Младежи дариха апарати за вливания на детската хирургия в УМБАЛ „Свети Георги“

Високоспециализирани апарати за дозирано вливане на медикаменти и разтвори дариха в четвъртък на клиниката по детска хирургия в УМБАЛ „Свети Георги“ тийнейджъри и млади хора от Ротари клуб Пловдив – Филипопол.

Членовете на програмите „Интеракт Пловдив Филипопол“ (от 12 до 18 г.) и „Ротаракт Пловдив Филиопол“ (от 18 до 30 г.) са събрали 6800 лв. от продажби на изработени от тях коледни сувенири и лакомства. Своите продукти младежите са продавали в периода около Коледа и Нова година на щандове в МОЛ „Марково тепе“ и на Немския коледен базар на площада пред Община Пловдив. „Със събраните средства са закупени инфузионни помпи – инфузомати и перфузори, които ще се използват в лечебния процес на клиниката“, съобщи проф. д-р Пенка Стефанова, началник на клиниката по детска хирургия към Университетска болница „Свети Георги“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Браво на децата:) Още са малки, но с ГОЛЕМИ СЪРЦА:) Не като крадците от здравното мин. Разбрахме, че са се изпарили няколко милиона лв. от това министерство, предназначени за болници, апаратури, лекарства, болни…Интересно къде:)))????

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.